BAKAN ÇELİK:``GENÇ ÇİFTÇİLERE DESTEĞİ,GÖÇE KARŞI HAMLE OLARAK BAŞLATTIK``

Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen ?Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı? Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik?in katılımıyla Türkiye Petrolleri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gündem 19.06.2016 12:41:42 0
BAKAN ÇELİK:``GENÇ ÇİFTÇİLERE DESTEĞİ,GÖÇE KARŞI HAMLE OLARAK BAŞLATTIK``

Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen “Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla Türkiye Petrolleri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Genç çiftçi desteğiyle de göçe karşılık hamle yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Tarım Çalıştayına katılmak üzere Ankara’dan uçakla Adıyaman’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i Havalimanında Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve diğer yetkililer karşıladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Başkanlığında Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğünde Adıyaman’ın tarım sektörü sorunlarının görüşüldüğü toplantıya Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Bakanlık Müsteşarı Nusret Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 30’a yakın üst düzey bürokratı, Adıyaman tarım sektörü temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Bakan Çelik, 81 ilin bu destekten yararlanacağını belirterek, "Ağustos ayında 81 ilimizde hangi havzada ne ekilecek ve neye destek verilecek önümüzdeki aylarda açıklayacağız. En alt dilimdeki yerleşim alanında hangi ürünün ekilmesinin yararlı olacağı, ürün çeşidimiz ne olmalı gibi konularda çalışıyoruz." dedi.

Kaliteli ürün alma konusunda çalışmaların sürdüğünü anlatan Çelik, ileriki yıllarda pamuğun üretiminin artırılacağını belirtti.

Toprak analiziyle ilgili bu yıl destek verilmeyeceğini kaydeden Çelik, tohumun toprağa girmeden önce toprak analizi yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Her işletmenin mutlaka sorumlu bir teknik eleman çalıştırması gerektiğini belirten Çelik, "Odalarımız ve birliklerimiz bu konudaki talepleri doğrultusunda daha çok danışmana kavuşacak." ifadesini kullandı. Çelik, gençlerin tarımdan uzaklaşmasını istediklerini dile getirerek, "Genç çiftçi desteğiyle de göçe karşılık hamle yapmaya çalışıyoruz. Eğer kırsalda iş ve aş imkanı oluşturursak insanlar, o imkanlardan yararlanmak için koşa koşa kırsala gidecektir. Genç çiftçi desteklemesi 81 ile yaygın şekilde yüzde 70'i hayvancılık olmak üzere yapılacak. Gelecek dönemlerde illerin durumuna göre artısı olacak şekilde spesifik bölgelerde bu destek uygulanacak." diye konuştu.


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79