BAKAN ÇELİK`İN ÇAĞRISINA,MELİH GÖKÇEK`İN YANIT`I MERAKLA BEKLENİYOR.

Bursa`da konuşan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Ankara`da yapılan ve Başkentlilerden büyük tepki alan % 33 Zamlık Ekmek zammına a tepki göstererek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`e mesaj gönderererk,Ekmek zammını geri a

31.01.2016 10:33:26 0
BAKAN ÇELİK`İN ÇAĞRISINA,MELİH GÖKÇEK`İN YANIT`I  MERAKLA BEKLENİYOR.

Bursa'da konuşan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,Ankara'da yapılan ve Başkentlilerden büyük tepki alan % 33 Zamlık Ekmek zammına a tepki göstererek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e mesaj gönderererk,Ekmek zammını geri almasını istemişti.

Bakan Çelik, konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen 250 gram halk ekmeğinin 75 kuruşa satıldığını hatırlattıktan sonra şöyle dedi:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Bursa'da, 'Marmara Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na katıldığı toplantıdaİ

"Buradan Melih Bey'e sesleniyorum. Biraz fazla kar ediyorsun. 'Biraz indir' diyorum. Evet, indirin. Vatandaşın zaruri ihtiyacı ekmek. Madem Bursa Büyükşehir Belediyesi 250 gram ekmeği 62 kuruşa satıyor, siz niye 75 kuruşa satıyorsunuz? Maliyet belli olduğuna göre daha da indirebilirsiniz bunu. Peki bunu 1 liraya, 1 lira 25 kuruşa satanlar hangi gerekçe ile bunu yapıyor? Çıkıp izah etmeleri gerekiyor. Konu ekmekteki maliyet, üretim girdileri değil. Ekmekteki konu işletmecilik hatalarından kaynaklanan bir bedeli tüketiciye ödetmeye kimsenin hakkı yok. Sen 5 bin, 1000, 2 bin ekmek üreteceksin, gerekli fizibilite çalışmalarını yapmayacaksın veya kayıt dışı çalışacaksın yani şimdi siz bu işletmecilik yanlışınızı maliyetlere ilave ederseniz bu çok büyük bir haksızlıktır. Buna bizim müsamaha göstermemiz söz konusu değil. Evet fiyatların serbest piyasada oluşması gerekiyor. Ama ortada maliyetler varsa, olağanüstü bir durum söz konusu değilse, bu fiyatları yüzde 33 üzerinde artıracak bir cesaret nasıl mümkün oluyor. Buradan ilgili unsurlara sesleniyorum. Kararlarınızı gözden geçiriniz. Ya da maliyetlerinizi çıkartın getirin önümüze koyun. Aksi takdirde ben buradan ilan ediyorum. Nihai olarak, bayici, fırıncının karı da hammaddesi de bütün karları içinde zirve maliyeti ve nihai satış fiyatı 61 kuruş olması gereken bir ekmeğin bugün 1 liraya, 1 lira 25 kuruşa satılması kabul edilir değildir."diyerekçağrıda bulunmuştu.

Ancak aradan 2 Gün geçmesine rağmen,Ankara Büyükşehir Belediyre Başkanı Melih gökçek,Bakan Faruk Çelik'in bu konuşmasına yanıt vermedi.Baikentli vatandaşlardan da büyük tepki aşan % 33'lük Ekmek zammına tepkiler de giderek artıyor.

SSK ve BAĞKUR  Emeklilerine 6 Aylığına %3.8 zam veren,Hükümetin,Zam uygulaması aşlanadan,İğneden ipliğe herşeye zam Gelmiş Ankara Halk Ekmek Fabrikası da Ürettiği 250 Gr Ekmeği 75 Kuruştan 1 TL'ye çıkararak % 33 Zam yapmıştı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 

 


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00