BAKAN FAKIBABADAN ÇİFTÇİLERE ``MERCİMEK EKİN`` ÇAĞRISI

Mardin Ziraat Oda Başkanları,Mardin ilinde ve bölgede son yıllarda sürekli artan ``tarımsal üretimde kullanılan elektrik enerjisi`` sorununu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlarla bir diz

Gündem 7.11.2017 23:55:30 0
BAKAN FAKIBABADAN ÇİFTÇİLERE ``MERCİMEK EKİN`` ÇAĞRISI

Mardin Ziraat Oda Başkanları,Ak Parti Mardin İl Başkanı,Ak Parti Kızıltepe ilçe Başkanı ve Kızıltepe Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı ve Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir'den oluşan bir heyet ,Mardin  ilinde ve bölgede son yıllarda sürekli artan ''tarımsal üretimde kullanılan elektrik enerjisi'' sorununu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlarla görüşmek ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere   Ankara'ya  geldi.

 

Heyette bulunan AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Artuklu Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Derik Ziraat Odası Başkanı Faruk Temelli, Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen, Ömerli-Yeşilli Ziraat Odası Başkanı Fahri Eldemir, Mazıdağı Ziraat Odası Başkanı Fevzi Şan, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vedat Durak, Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, Nusaybin-Savur-Dargeçit Ziraat Oda Başkanı Mehmet Ali Doğru, Kızıltepe Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Faruk Kılıç,Yeşilli ilçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir   Bugün önce TBMM'ye ziyarette bulunarak burada Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı'yı ziyaret ederek burada ortak  toplantılar gerçekleştirdi.Heyet daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  da Katıldığı Ak Parti Grup toplantısına Milletvekillerinin daveti üzerine katılarak burada Ak Parti Grup Başkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı grup toplantısını izledi.

 

 

TBMM'de gerçekleştirilen toplantıda Mardin de tarım alanda yaşanan sorunların başında gelen ve yıllardır çözülemeyen elektrik sorunu başta olmak üzere , Gap projesi, tapulastirma, Kaldırılan mısır desteklemesi, çiftcilerin ziraat bankasından kredi çekerken karşilaştıkları sorunların çözüme kavuşması  ve İthal tarım ürünlerinin türk tarımına verdiği zararlar konusu gündeme getirilerek masaya yatırıldı.

 

 

TBMM Temaslarının ardından  heyet Mardin milletvekili Ceydan Bolünmez" in GıdaTarım ve hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan aldığı randevu doğrultusunda  Bakanlığa geçildi.Gıda Tarın ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kabul edilen Mardin Heyeti  detaylı bir şekilde tüm tarımsal sorunlar hakkında hazırlanan ortak imzalı raporu bakan Fakıbaba'ya  sunmasının ardından  heyet üyeleri ile Bakan Fakıbaba arasında  gerçekleştirilen toplantıda Başkanlar kendi alanındaki yaşanan sorunları sözlü olarak bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'ya  aktardı.

 

 

 Kızıltepe Zahireciler Derneği ve hububat ticaret merkezi başkanı Mehmet şerif Öter burada yaptığı konuşmada  " Dünyanın en kaliteli kırmızı mercimeği ve makarnalik buğday Mardin ovamizda yetişiyor. Ama ne yazık ki gümrük ödenmeden ibraç maydıyla  Kanada ülkesinden ithal edilen hibritli ve kalitesiz mırmızı mercimek yerli ürün adı altında insanlarımıza satılıyor. Bu durum milli ekonomimize,tarımımıza ve tüketen insanımıza karşı büyük bir kayıptır ve aldatmadır. Tarım bakanlığimız biran önce buna müdahale etmesini istiyoruz. Aksi halde Dünyada marka olan kırmızı mercimeğimiz yok olacak nitekim şuan ekim zamanı olmasına rağmen çiftçilerimiz maruz kaldığı bu haksız ve kalitesiz rakebet yüzünden kırmızı mercimek ekimini gerçekleştirmek istemiyor. Öter ayrıca kaliteli makarnalık buğdayın üretimini teşvik etmek için Tarım bakanı Fakıbaba dan yardımcı olmalarını istedi. 

 

 

Gıda Tarım ve  Hayvancılık   Bakanı Ahmet Esref Fakıbaba kırmızı mercimek ithalatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra şu ifadeleri kullandı. " Bakanlık olarak gerekli tedbirleri alacağız Ülkemizde yeterince üretimi gerçekleşen kaliteli kırmızı mercimek varken çiftçimizin aleyhine sonuçlanacak haksız ithalat için gerekli tedbirleri alacağız buradan sizlerin aracılığı ile çiftçilerimize çağrida bulunuyorum. Kırmızı mercimek eksinler bu sene 100 kurustan desteklemeyi üç kat artırdık ,  bazı yerlerde 400 kurus  destek Veriliyor ''dedi.

 

 Kızıltepe Zahireciler Derneği ve hububat ticaret merkezi başkanı Mehmet şerif Öter,Artuklu Haber Genel yayın yönetmeni Abdullah Ortaç  ile gece geç saatlerde bir araya gelerek Ankara ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.Başkan Öter Ankara temaslarının çok bereketli ve sonuç alıcı görüşmelerle sonuçlandığını belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'nın konulara çok duyarlı yaklaştığını ,Müjdeli haberlerle Mardin'e döneceklerini söyledi.

 

 

Başkan öter,;''Başta Ak Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Kızıltepe ilçe Başkanı Faruk Kılıç olmak üzere Ak Parti Mardin Milletvekilleri  Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Eski Mardin Milletvekilimiz Süleyman Bölünmez'e Ankara'da  bize gösterdikleri  yakın ilgi ve sorunların çözümü için gösterdikleri insan üstü çabalarından dolayı şükranlarımızı sunarız''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00