BAKAN SOYLU, 200. GELENEKSEL SİS DAĞI YAYLA ŞENLİĞİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şalpazarı ilçesinde düzenlenen Geleneksel Sis Dağı Şenliği?nin 200.?süne katılmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere memleketi Trabzon?a geldi.

Gündem 29.07.2019 20:17:34 0
BAKAN SOYLU, 200. GELENEKSEL SİS DAĞI YAYLA ŞENLİĞİNE KATILDI

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şalpazarı ilçesinde düzenlenen Geleneksel Sis Dağı Şenliği’nin 200.’süne katılmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere memleketi Trabzon’a geldi.

 

  Beraberindeki, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol üyeleriyle Sis Dağı’na çıkan Bakan Soylu, giydiği ağasar kıyafetiyle festival alanında dolaştı ve vatandaşlarla bir araya geldi.    

 

Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı şenlikte konuşan Bakan Soylu, “Bana sorarsanız ‘ülkenin durumu nasıldır?’ diye, içiniz rahat olsun, Türkiye bugün risklerinden çok fırsatları olan, sıkıntılarından çok başarıları olan, çok uğraşılan ama işlerin iyiye gittiği bir hali yaşamaktadır” dedi.     Gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmak için gayret ettiklerini dile getiren Bakan Soylu, “Şuradaki güzel hali görünce aklıma gelen şudur: Bu ülkeye ait, bu ülkenin güzelliğine ait ne varsa, onu korumak bizim boynumuzun borcudur. Yeşilimizi, mavimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu, rızkımızı, inancımızı, değerlerimizi, kısacası bizi biz yapan ne varsa korumak ve bu ülkenin güzelliğini geleceğe taşımak bizim boynumuzun borcudur. İşte bugün bizim yaptığımız bundan başka bir şey değildir. Gayretimiz bunun içindir. Şuanda burada 40 binin üzerinde hemşehrimiz bir araya gelmiş bulunuyor. Şu güzel yayla şenliği gibi şenliklerin Doğu ve Güneydoğu’daki yaylalarımızda da yapılmaya başlaması ülkemizde istikrarın ve doğru bir liderliğin meyveleridir” diye konuştu.     Sis Dağı’nda toplanan vatandaşlara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, festivali şenlendiren tüm katılımcıları selamlayarak, “Birçok türküye ilham kaynağı olan, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, huzurun, sevginin ve hoşgörünün en güzel örneklerinin sergilendiği dillere destan bu yaylada sizlerle bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.  

 

  200.’sü düzenlenen kadim festivalin, ilerleyen yıllarda daha iyi bir organizasyonla, daha büyük katılımla ve daha farklı etkinliklerle zenginleştirilerek devam etmesini arzu ettiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, büyükşehir belediyesi olarak festivale gereken her türlü desteği verme gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Başkan Zorluoğlu konuşmasının sonunda, organizasyon için Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, katılımcılara iyi eğlenceler diledi.     Protokol konuşmalarının ardından, Bakan Soylu ve beraberindekiler, çok sayıda vatandaşın horon oynayarak renkli görüntüler de sergilediği şenlik alanından ayrılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hemşehrilerinin kendisine yönelik yoğun ilgisine, hatıra fotoğrafı çektirerek karşılık verdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TRABZON


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19