BAKAN SOYLU:``BATIDA NE VARSA MARDİN`DE OLACAK`

Mardin`de çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Batı`da ne varsa Doğu ve Güneydoğu`da da o olacaktır." diyerek hep birlikte yükselmeyi sağlayacaklarını belirtti.

Mardin 4.06.2017 09:54:21 0
BAKAN SOYLU:``BATIDA NE VARSA MARDİN`DE OLACAK`

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Mardin Havalimanında Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Çankırı Bölünmez ve partililer karşıladı.

 

Süleyman Soylu, vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirip  çocuklara oyuncak hediye ettikten sonra  basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Mardin'in dünyaya ve insanlığa mesaj olduğunu söyledi.
 
 
Ülke olarak dünyaya anlatacak çok birikimlerinin olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu mübarek günde insanlar hangi anlayışa sahip olurlarsa olsunlar parklarda birlikte vakit geçirdiklerini gördük. Hava güzel, insanların maneviyatına uygun, insanların birbiriyle muhabbetleri güzel. Bizim dünyaya anlatacak çok birikimimiz var. Fakat dünyaya bizi başka fotoğraflarla anlatmaya çalışanlara söyleyeceklerimiz de var. Bizi öyle görmek isteyenlere de söyleyeceklerimiz var. O söyleyeceklerimizin hepsi buralarda var zaten." diye konuştu.
 
"Soruyorum esnaflara ne arzu ediyorsunuz? Ne istiyorsunuz" şeklinde sorular sorduğunu aktaran Soylu, herkesin Mardin'e daha fazla ziyaretçi istediği yönünde taleplerinin olduğuna dikkati çekti.
 
Ziyaretçinin artması için büyük gayret sarf ettiklerini anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti:
 
"Mardin bir çok medeniyete beşiklik ve ev sahipliği yapmış büyük bir mirasın sahibi. Söylediğim gibi bir açık hava müzesi gibi. Her adımı bir ders. Her taşının yontulması bir ders. Bir taraftan kilisesi, bir taraftan camisi bir taraftan sokak yapılanmasının dünyaya örnek gösterebilecek dayanışmanın, kardeşliğin beraberliğin ve tarihte bunu yapabilmenin huzuru içerisinde yaşamış bir şehir. Ülkemizin bir çok şehrinde bu hasletler var. Bizim bu ülkeyi yönetenler olarak temel görevimiz, bu hasletleri milletimizle huzurlu bir şekilde buluşturabilmektir. İnşallah çok daha iyi olacak. Daha işin çok başındayız." dedi.
 
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Büyükşehir Belediyesi ve Valilikçe 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'nda düzenlenen 3 bin 500 kişinin bulunduğu iftar programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, herkesin ramazanını tebrik ederek kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde nice ramazanlara, mutlu ve huzurlu bir bayrama ulaşmayı temenni etti.
 
Türkiye'nin değişik yerlerinden insanların bir masa etrafında oturup aynı ekmeği aynı sofrayı paylaştığına dikkati çeken Soylu, "Bizim en büyük gücümüz ve kuvvetimiz budur. Dünyada birilerinin hazmedemediği, kıskandığı, tarumar etmek istediği gücümüz de budur." dedi. Birilerinin bu birlik, berberlik ve kardeşlikten korktuğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu birlikteliğin çok iyi korunması ve devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Bu milletin binlerce yıldır bir arada yaşadığını, yedi düvele karşı birlik ve beraberliğin gücüyle karşı durduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin her köşesinde kurulan iftar sofraları göstermektedir ki bu aziz millet kardeşliğinin gücünden hiçbir şey kaybetmemiştir. Bu ülkeyi terörle ekonomik saldırılarla diz çökertmek isteyenler, başına çorap ermek isteyenlerin bu sofradan hiçbir nasibi olmamıştır. İnşallah bu sofraların gücü, bu milletin maneviyatı bu sofralardaki birliğimiz ve kardeşliğimiz, bu hainleri başarısızlıkla karşı karşıya bırakacaktır. Milletimiz her ferdi ile bu birliğine sarılacaktır."dedi.
 
Lice'de yürütülen terör operasyonuna değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:
"Bugün tam 10 bin kardeşimizle Lice'de operasyon yapıyoruz. Bir taraftan jandarmamız, bir taraftan polis özel harekâtımız, bir taraftan da korucularımızla birlikte Bingöl kırsalından Lice'ye, Kocaköy ve Hani'ye kadar, milletimizin birliği beraberliği ve kardeşliği için huzur ve zenginliğimiz için büyük bir mücadeleyi ortaya koymaktayız."dedi.
 
Teröre karşı topyekûn mücadele içerisinde olduklarını dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye teröre karşı tam bir teyakkuz ve kıyam hali içindedir. Kim bizim üzerimize hangi oyunu çevirirse çevirsin, kime destek ve silah verirlerse versinler, istedikleri satrancı oynasınlar, Allah'a şükür Türkiye'nin bileğini kimse bükemeyecek, bu milletin bileğini kimse bükemeyecektir. Zengin, özgür bir ülke olacağız. Dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız. Etrafımızda ki bütün coğrafyaya huzur getireceğiz, barış getireceğiz, kardeşlik getireceğiz."dedi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin başta kalkınma ve alt yapı olmak üzere bütün mesellerini kendi halledebilecek kapasiteye sahip olduğunu aktardı.
 
"Biz çocuklarımıza terörü ve şiddeti miras bırakmayacağız. Biz çocuklarımıza bu coğrafyanın kardeşliğini, kütüphaneleri, zenginliği, istihdamı, sabahtan akşama kadar bereketle bollukla bezenen esnaf dükkanlarımızı miras bırakacağız." diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da şehirleri de hizmetlerle buluşturacaklarını bildirdi.

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04