BAKAN AVCI SÜRYANİ OKULUNU HİZMETE AÇTI

Bakan Avcı: "Türkiye`ye fitne ve fesat ihraç etmek ve yaymak isteyenler dikkat edilirse öncelikle eğitimi ve eğitim kurumlarımızı hedef aldılar" "Anadilde eğitim yapan Süryanice okul eğitime başladı ve inşallah devamı da gelecek"Dedi

Mardin 1.12.2014 11:41:03 0
BAKAN AVCI SÜRYANİ OKULUNU HİZMETE AÇTI

Bakan Avcı: "Türkiye`ye fitne ve fesat ihraç etmek ve yaymak isteyenler dikkat edilirse öncelikle eğitimi ve eğitim kurumlarımızı hedef aldılar" "Anadilde eğitim yapan Süryanice okul eğitime başladı ve inşallah devamı da gelecek"


illi Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye’ye fitne ve fesat ihraç etmek ve yaymak isteyenler dikkat edilirse öncelikle eğitimi ve eğitim kurumlarımızı hedef aldılar” dedi.

Avcı, Midyat ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, eğitim kurumlarına saldıranların halk ve gençlik düşmanları olduğunu söyledi.

Daha önce paralel yapılanmalarda ve 6-7 Ekim olaylarında da çok açık bir biçimde eğitim kurumlarına yönelik saldırılarda bunların görüldüğünü kaydeden Avcı, “Türkiye’ye fitne ve fesat ihraç etmek ve yaymak isteyenler dikkat edilirse öncelikle eğitimi ve eğitim kurumlarımızı hedef aldılar. Bu ne demektir? Bu saldırıları planlayanların ve icra edenlerin geleceğimize, çocuklarımızın ve halkımızın geleceğine düşmanlıklarının bir göstergesidir” ifadesini kullandı.

Avcı, yakılan, yıkılan okulların yerine yenisini ve eskisinden daha da güzelini yaparak hizmete açtıklarını vurgulayarak, 6-7 Ekim tarihlerinde zarar gören okullar için bölgeye 65 milyon liralık ek ödenek gönderdiklerini bildirdi.

“Dışarıdan birileri bu saldırıları yaptı”

Kızıltepe‘deki Aile Destek Merkezi’ne yapılan saldırıyı engellemeye çalışan kadınlara teşekkür eden Avcı, şöyle konuştu:

“Saldırıları yapanlar Mardin ve Midyat çocukları değildi. Çünkü bu çocuklar kendi okullarını, annelerinin, teyzelerinin, kız kardeşlerinin eğitim gördüğü merkezlerini tahrip etmezler. Onun için dışarıdan birileri bu saldırıları yaptı. Birçok bölgede ve yerde bunu yaptılar. Halkımız elden geldiğince bu saldırıların önüne geçmek için samimi bir gayret içerisinde oldu.”

Avcı, son 10 yıl boyunca bütçeden en fazla payın eğitime harcandığını işaret ederek, bu nedenle özellikle eğitim kurumlarına, öğretmenlere, okullara saldırılar olduğunu kaydetti.

Süryanice eğitim veren okul açıldı

Cumhuriyet tarihi boyunca Süryani vatandaşlarının talep ettiği ama bir türlü gerçekleşmeyen anadilde eğitim konusunda ilk çalışmanın kendilerine nasip olduğunu dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

“İstanbul’da Süryanice eğitim veren ilkokulun ve ortaokulun açılışını da biz sağladık. Anadilde eğitim yapan Süryanice okul eğitime başladı. İnşallah devamı da gelecek. 2003 yılından 2013 yılına kadar sadece eğitim amaçlı olarak Mardin‘e gönderilen yapılan harcama 561 milyon 699 bin 608 liradır. Bu hem Mardin‘e hem de özellikle eğitime verdiğimiz önemin bariz bir kanıtıdır.”

Avcı, Midyat‘ta Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılacağını da sözlerine ekledi.

“Hiç ayırım yapmadık”

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise, Türkiye‘yi savaşa sokmak için büyük çabaların olduğunu söyledi.

Zorda kalması ve güçlenmemesi için her zaman Türkiye‘nin önüne bir mesele getirildiğini ifade eden Güler, şunları kaydetti:

“Çözüm sürecinin Türkiye‘ye faydası var. Türkiye‘yi savaşa sokmak için büyük bir çaba var. Oyunlara gelmeyeceğiz. Bakanlığım dönemimde hemen bir Gezi olayı çıkarıldı. Arkasından bir 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları oldu. Onların ne olduğunu en kısa zamanda bileceksiniz. Biz, gerçekten kaçmıyoruz. Kimin hangi kumpaslar içerisinde Türkiye’yi hangi dış güçlerin taşeronluğunu yaparak, nereye götürmek istediğini herkes gördü.”

Türkiye‘ye gelen yaklaşık 2 milyon insanı ayırım yapmadan bağırlarına bastıklarını dile getiren Güler, “PYD’li ve PKK‘lı olmadığı için buraya sürülen bir sürü Kürt ve Ezidi kardeşlerimizi bağrımıza bastık. Hiç ayırım yapmadık” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN 

HABER:CESUR FALAY


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00