Bakan Çağlayan,Mersin`de Bağlama Çaldı

konomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Demokratikleşme paketi Türkiye`yi siyasi, sosyal, demokratik anlamda çok büyük hedeflere, çok büyük noktalara getirecek" dedi.

Siyaset 29.09.2013 11:37:23 0
Bakan Çağlayan,Mersin`de Bağlama Çaldı

Çağlayan, Mersin Kongre ve Kültür Sarayı`nda düzenlenen Ak Parti Mersin İl Danışma Meclisi Eylül ayı toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti`nin millete hizmet etmek için var olduğunu söyledi.Çağlayan konuşmasının ardından kendisine hediye edilen bir bağlamayla  "Yeşil Ördek" türküsünü çaldı.Dinleyiciler tarafından hayranlıkla dinlenen Bakan Çağlayan parçanın bitiminde Uzun alkış aldı.

Türkiye`nin ekonomik anlamda dünyadaki krize meydan okuyan bir ülke olduğunu belirten Çağlayan, "Avrupa`nın en fazla büyüyen ekonomisi Türkiye`dir. 2023 Olimpiyatlarını bize vermediler. İstanbul yerine Tokyo`yu tercih ettiler. Biz o olimpiyatı alamadık ama ekonomi olimpiyatları şampiyonu olmuş bir ülkeyiz. Dünyanın geçen yıl ihracatını en fazla arttıran ikinci ülkesi olduk. Bu sene dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılara rağmen hala ihracatımızda önemli artışlar var. Avrupa binde 3`ler seviyesinde büyüme hızı yakalarken, biz yüzde 4,4 ekonomik büyüme sağladık. Avrupa`da geçtiğimiz 4 yıl 6 milyondan fazla insan işini kaybederken Türkiye 5 milyon 200 bin insanına iş buldu" diye konuştu.

ABD Merkez Bankasını`nın yaptığı değişikliklerden dolayı dünyada önemli farklılıklar meydana geldiğini vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Bizim ülkemizde de dolar bir çıkıyor, bir iniyor. Kendi içerisinde dengesini bulacak. Bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmeye gerek yok. Çünkü dünyada ekonomi kendisine yeni bir denge ve sistem arıyor. Türkiye`nin de içerisinde bulunduğu dünyada gelişmekte olan ülkeler içerisinde eknomisi kaya gibi sağlam ülke Türkiye. Bunlar tesadüfi sonuçlar değil. Bunlar Başbakanımızın liderliğinde 10,5 yıldır hiçbir şekilde popülist bir ekonomiye kaçmadan, milletimizin emanetlerini en iyi şekilde kullanmamız sonucu elde etiğimiz sonuçlardır. Türkiye Avrupa`nın 28 ülkesinin 24`ünden daha az borcu olan bir ülkedir" diye konuştu.

Çözüm süreci

Çözüm sürecine de değinen Çağlayan, "Türkiye`de başlatmış olduğumuz çözüm süreciyle 9 aydır kötü haber almıyoruz. Şehit haberleri almıyoruz. Analarımızın gözyaşı dindi şükürler olsun. Acı haberler gelmiyor. Türkiye`nin güneydoğusuna en fazla yatırımın gittiği bir dönemdeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Başbakanımızın cesareti sayesinde başlattığımız çözüm süreciyle önümüze ne çıkarsa çıksın, ne yaparsanız yapın bir adım geri adım atmaksızın ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için bu yola devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Bu birilerini rahatsız etti, ediyor. Artık Türkiye`nin kanını emen bir faiz lobisi yok. Onlara geçit vermiyoruz. Son zamanlarda bu anlamda birçok atak ve saldırı yapmaya çalıştılar. Ama güçleri yetmedi. Bu konuda başbakanımızın pazartesi günü bakanlar kurulu öncesinde partimizin yapmış olduğu önemli bir çalışmanın sonucunu dünyaya açıklayacak. Demokratikleşme paketiyle beraber AK Parti olarak insan haklarına, bireysel hak ve özgürlüklere, demokrasiye ne kadar bağlı olduğumuzu o paket gösterecek. Başkaları konuşur, biz yaparız. AK Parti`nin farkı bu. Konuşmaya devam edecekler."

Mali denetimler

Şirketlerde yapılan mali denetimlerle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Çağlayan, "Türkiye`de Maliye Bakanlığındaki müfettiş sayısı bellidir. 500 tane müfettiş bir şirketi denetlemeye niye gitsin? Denetlemek için kaç müfettiş gerekiyorsa o kadarı gider ve denetler" dedi.

Çağlayan, şunları söyledi:

"Bu ülkede Maliye Bakanlığı çeşitli kurum ve kuruluşları, bakkal Ahmet`i de esnaf Mehmet`i de sanayici Ali`yi de denetliyorsa, Koç`u da Sabancı`yı da diğer şirketleri de denetler. Kimse bundan rahatsız olmayacak. Bundan siyasi sonuç çıkartmaya çalışıyorlar. Evelallah buna güçleri yetmez. Türkiyeyi gidip yurt dışından bir oy uğruna kötülemeye devam ediyorlar. Benim milletim onlara zırnık oy vermeyecek." 

Demokratikleşme paketi

Çağlayan, pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak demokratikleşme paketiyle ilgili de şunları kaydetti:

"Demokratikleşme paketi Türkiye`yi siyasi, sosyal, demokratik anlamda çok büyük hedeflere, çok büyük noktalara getirecek. Bunu, milletimiz hak ettiği için yapıyoruz. Avrupa Birliği istediği için bunları yapıyorsunuz diyorlar. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün hizmetleri ne AB ne başkası, sadece milletimiz hak ettiği için yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz."

Çağlayan konuşmasının ardından kendisine hediye edilen bir bağlamayla  "Yeşil Ördek" türküsünü çaldı.

 
 ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN



32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19