Bakan Işıkhan, Mardin’de Vefa Buluşması İftar Programı'na Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Mardin’de “Vefa Buluşması İftar Programı”na katılarak ilk iftarını baba ocağında yaptı.

Mardin 12.03.2024 12:01:00 0
Bakan Işıkhan, Mardin’de Vefa Buluşması İftar Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Mardin’de “Vefa Buluşması İftar Programı”na katılarak ilk iftarını baba ocağında yaptı.

 

Bakan Işıkhan, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Burada iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Ardından Işıkhan, OSB içerisinde faaliyet gösteren çağrı merkezi çalışanlarını ziyaret etti.

 

Bakan Işıkhan, daha sonra fabrika ziyaretinde bulunarak burada işveren ve işçilerle buluştu.

 

Ardından “Vefa Buluşması İftar Programı” na katılan Işıkhan, Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından programda konuşma yaptı.  Işıkhan, ramazanın ilk iftar programında memleketinde, hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı.

 

Bakan Işıkhan, Mardin'in farklı dillerden ve farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı bir kent olduğuna değinerek, "Bugün farklı dinlerden temsilcilerimiz de aramızdalar. Ramazan ayı, kendimizi maneviyata adamak, dayanışma içinde olmak ve toplumumuzun bir parçası olarak sorumluluklarımızı hatırlamak için bizlere fırsat sunar. Farklılıklarımız bizi zenginleştirir ve bizi birbirimize daha da yakınlaştırır. Birlikte aynı sofrayı paylaşmak, birbirimizin inançlarını, değerlerini anlamak ve saygı göstermek, toplumumuzda barış ve uyumun temelini oluşturur" diye konuştu.

 

“Türkiye Yüzyılı İçin Birliğimize ve Kardeşliğimize İhtiyacımız Var”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği "Türkiye Vizyonu"na değinen Işıkhan, şunları kaydetti:

 

"Bugün uzaya astronot gönderen, kendi uçağını, kendi arabasını yapabilen, tam bağımsız, milli kalkınma yolunda her türlü imkana sahip güçlü bir irademiz var. Ancak 'Türkiye Yüzyılı', sadece teknolojik ve ekonomik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma duygusuyla inşa edilebilecek bir gelecektir. Bu nedenle 'Türkiye Yüzyılı' için birliğimize ve kardeşliğimize ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı'mızın her fırsatta söylediği bir söz var; 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.' İşte biz, hep birlikte Türkiye olmayı, hep birlikte Mardin olmayı vadediyoruz."

Programa, Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ve AK Parti İl Başkanı Vahap Alma katıldı.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19