Bakan Işıkhan, Mardin’de Ziyaretlerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile beraber bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Mardin’e gitti.

14.03.2026 12:26:00 0
Bakan Işıkhan, Mardin’de Ziyaretlerde Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile beraber bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Mardin’e gitti.

 

Bakan Işıkhan, şehirdeki temasları kapsamında ilk olarak Mardin Valiliği’ni ziyaret etti. Daha sonra Işıkhan, Vali Tuncay Akkoyun’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

 

Ardından Bakan Işıkhan, Mardin İş Dünyası Buluşması programına katıldı.

Programda konuşan Işıkhan, medeniyetlerin buluşma noktası, baba ocağı Mardin’de iş insanları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Işıkhan, şehrin ekonomisine can veren, istihdamına katkı veren, alın teriyle ve sermayesiyle Mardin’i kalkındıran iş insanlarına teşekkür ederek, “Bu mübarek ayın Mardin’imize, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, bereket ve esenlik getirmesini diliyorum. Mardin artık sadece tarihiyle değil, ekonomiyle, tarımıyla Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızlarından bir şehri haline geldi. Terörsüz Türkiye idealimizle sağlanan huzur iklimi yatırımların, yeni yolların ve yeni ufukların anahtarı olmuştur. Biz, bu huzur ortamını sizlerin yatırım azmi ve üretim gücüyle kalıcı bir refaha dönüştürmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye’nin Dik Duruşu, İnsanlığın Ortak Vicdanı Haline Gelmiştir”

Küresel dalgalanmalara rağmen her çeyrekte büyümeye, istihdamda ve işgücüne katılım oranlarında, daha iyiye gitmeye devam ettiklerine vurgu yapan Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye artık sadece etrafında olup biteni takip eden değil, oyun kuran ve yön veren bir ülkedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya çapındaki diplomatik başarısı ve milletimizin sarsılmaz desteğiyle, bölgemizde adaletin ve barışın teminatı olmaya devam ediyoruz. Ve her geçen gün, Türkiye’nin bu dik duruşunun, insanlığın ortak vicdanı haline geldiğini de görmekteyiz” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, sanayici ve girişimcilerin Türkiye Yüzyılı vizyonunun sahadaki mimarları olduklarına değinerek, şöyle devam etti:

“Bizler Bakanlık olarak sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak, yatırım ortamını iyileştirmek ve çarkların daha hızlı dönmesini sağlamak için her zaman yanınızdayız. Bu duygu ve düşüncelerle, bu istişare toplantımızı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza şükranlarımı arz ediyorum. Üreten, istihdam sağlayan ve memleketine sahip çıkan tüm iş insanlarımıza ve sanayicilerimize en derin saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi daim, soframızı ve kazancımızı da bereketli kılsın. Yaklaşan Ramazan Bayramımızın da tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


 

Orta kuvvetli yağmurlu
12.6° / 6.9°
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65