BAKAN IŞIK:``KRİPTOLU TELEFONLARDA DA GÜVENLİK ENDİŞESİ VAR``

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM`de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işık, TÜBİTAK`ın kriptolu telefonlarının dinlenmesiyle ilgili, "Orada bir inceleme talimatını zaten 1 Şubat`ta vermiştim. Bu son olay da bizim endişemizi haklı

Gündem 3.03.2014 08:30:30 0
BAKAN IŞIK:``KRİPTOLU TELEFONLARDA DA GÜVENLİK ENDİŞESİ VAR``

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM`de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işık, TÜBİTAK`ın kriptolu telefonlarının dinlenmesiyle ilgili, "Orada bir inceleme talimatını zaten 1 Şubat`ta vermiştim. Bu son olay da bizim endişemizi haklı çıkardı" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve montaj olduğu belirtilen ses kaydıyla ilgili bir inceleme yapılıp yapılmadığı sorusuna Işık, "Biz de şu anda resmi bir inceleme talebi yok. Olursa yaparız" karşılığını verdi. 

Işık, talep olmadan böyle bir incelemenin yapılmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin ise "Sonuçta biz olayın tarafı değiliz. Dolayısıyla bir talep olursa incelememizi yaparız" dedi. 

Başbakan Erdoğan`ın kriptolu telefon kullandığını belirten Işık, ancak kriptolu telefonların güvenliğine yönelik bir endişe olduğunu belirtti. Kriptolu telefonların yabancı ülke yazılımlarıyla dinlenmesinin mümkün olmadığını kaydeden Işık, "Orada bir inceleme talimatını zaten 1 Şubat`ta vermiştim. Bu son olayda bizim endişemizi haklı çıkardı. Ama çok endişe vardı kriptolu telefonların dinlendiğine yönelik, biz de onun üzerine bu sistemi bir komple kontrol edelim dedik" değerlendirmesinde bulundu. 

Işık, kriptolu telefonların dinlenmesine ilişkin birkaç alternatif yol olduğuna işaret ederek, "Şöyle dinlenmiştir diyemiyorum ama birkaç alternatif yol var. Dinlendiğini biliyoruz ama kimin dinlediği ve nasıl dinlendiği konusunu ancak ciddi bir çalışmadan sonra ortaya koyabiliriz" diye konuştu.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2473,99% -0,49
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16