BAKAN YILDIZ,AMASYA VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Vali İ. Halil Çomaktekin'i Makamında ziyaret etti.

Gündem 26.08.2014 11:12:05 0
BAKAN YILDIZ,AMASYA VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Vali İ. Halil Çomaktekin’i Makamında ziyaret etti.

Ziyarette Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniverstiesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya ve ilgili daire müdürleri de hazır bulundu.

Valilik önünde karşılananan  Bakan Taner Yıldız  ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ardından Valilik makamında devam eden görüşmede,  Bakana teşekkür eden ve hoşgeldiniz diyen Vali Çomaktekin, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “ Amasya 8500 yıllık tarihi ile 17 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehrimiz. Amasyamız son yıllarda devletimizin ve hükümetimizn yapmış olduğu yatırımlarla büyük bir ivme yakalamış önemli bir kültür ve turizm şehri olmasının yanı sıra tarım ve sanayi şehridir

Amasya’mızda bulunan organize sanayi bölgesinde, Merzifon ilçemizde bulunan organize sanayi bölgesinde, Suluova ilçemizde bulunan organize sanayi ve besi ihtisasa dayalı hayvancılık bölgesinde çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Amasyamızın ulaşım altyapısı da çok güçlenmiştir. Amasya Merzifon Havalimanın faaliyete geçmesi ile Amasya’da ulaşım imkanları daha üst seviyelere çıkmıştır. Bunun yanında 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen Amasya Üniversitemiz de büyük bir mesafe katetmiş ve bu sene itibariyle de 15 bine yakın öğrenciye kavuşacaktır.

Tarım alanında da ilimiz önemli bir konuma sahiptir. Arazilerimizin %45’ini tarım arazileri oluşturmaktadır. Amasya narenciye ürünleri hariç son derece kaliteli her türlü tarım ürününün yetiştirildiği bir şehirdir. Bu alanda yapılan göletlerler ve sulama kanallarıyla Amasya’mız, tarımda ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinde büyük bir mesafe katetmiştir. Bu aşamada devletimizin büyük katkıları olmuştur. Şahsım ve Amasya halkı adına bu yatırımlar için teşekkür ediyorum.”dedi.

Amasya`da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yaptığı  konuşmasında; “Amasyamıza son 12 yılda milletvekili arkadaşlarım, merkezi ve yerel yönetimlerle beraber 4 Milyar TL civarında yatırım yapılmıştır. Enerji sektöründe de 325 Milyon TL’ lik yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Son 12 yılda il sınırlarınız içinde 12 tane santral devreye alındı. Dolayısıyla Amasya bizim için sadece tarihi, turistik ve bir kültür şehri değil aynı zamanda enerji ve tarım sektöründe de ciddi değişikliklerin olduğu bir il. Burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek, bu vesile ile bütün Amasya halkımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

BakanTaner  Yıldız konuşmasının arıdndan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Daha sonra Bakan Yıldız,  diğer programlara katılmak üzere Amasya Valiliğinden ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90