BAKANLAR ATATÜRK`Ü VE ANKARA`YI ANLATTI

Ankara Kulübü Derneği tarafından Atatürk?ün ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümünde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanları Gözünden Başkent Ankara Paneli Ankara Konağı?nda gerçekleştirildi.

11.11.2016 17:16:56 0
BAKANLAR ATATÜRK`Ü VE ANKARA`YI ANLATTI

Ankara Kulübü Derneği tarafından Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümünde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanları Gözünden Başkent Ankara Paneli Ankara Konağı’nda gerçekleştirildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele Kültür ve Turizm eski Bakanları Agah Oktay Güner, Namık Kemal Zeybek ve Ertuğrul Günay katıldı.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan panelin açılış konuşmasını Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaparken etkinliğe katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da bir konuşma yaptı.

 

Yaptıkları etkinlikle hem Atatürk’ü hem de Ankara’yı konuşacaklarını ifade eden Özaslan, “Milli Mücadelemiz Anadolu merkezli bir hareketti ve bu hareketin lokomotif işlevi gören Başkent Ankara’ydı ve bu hareketin lideri Mustafa Kemal Atatürk’tü.” Dedi.

 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş yıllarından başlayarak yaptığı birçok işte karşısına çıkanlar olmuştur. Bugün dahi Atatürk’ün devrimlerini tartışanlar olduğunu görüyoruz. Diğer İslam ülkelerine baktığımızda İslam ülkelerinde Türkiye’den daha iyi düzeyde bir ülkeyi göremiyoruz. Bunda halkın kendi kendini yönetmesini sağlayan Cumhuriyeti bize armağan eden Atatürk’ü iyi anlamalıyız.”dedi.

 

Panelde söz alan Kültür ve Turizm eski Bakanları Agah Oktay Güner, Namık Kemal Zeybek ve Ertuğrul Günay ise Atatürk hakkında yaşanmış olayları anlatarak Atatürk’ü yanlış anlamanın ve anlatmanın nelere sebep olacağını ifade ettiler.

 

Panel sonrasında katılım sergileyen eski Bakanlara birer Seymen Heykeli verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90