Tarih: 01.10.2013 08:20

BAKIRCI İLE MARDİN`DE BİRARAYA GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

 1.Dünya Sulama formuna katılmak üzere Mardin`de bulunan KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, temaslarının sonunda  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile biraraya geldi.

Dünya 1.Su Forumun bazı organizasyonlarının düzenlendiği Mardin Erdoba Elegance Otelde gerçekleşen görüşmede Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı ile Bakanlığın üst düzey bürokratları hazır bulunurken,KKTC`li  Bakan Bakırcı’ya Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile Su Koordinatörü Prof.Dr.Hüseyin Gökçekuş eşlik etti.

Ağırlıklı olarak yapımına devam edilen Türkiye’en KKTC’ye Su Temin projesinin konuşulduğu görüşmede Bakan Bakırcı, projenin KKTC ayağındaki son çalışmalar hakkında Veysel Eroğlu’na bilgiler verdi.

Bakan Bakırcı, projenin sorumluluk alanlarındaki tüm konularında tam bir titizlik içerisinde çalışıldığını vurgulayarak, projenin her safhasını büyük bir dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Bakan Eroğlu da görüşmede, projenin Türkiye ayağında yapılan çalışmalarda gelinen son durum hakkında Bakan Bakırcı`ya bilgiler verdi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede ayrıca iki ülke arasında Orman alanları konusunda yapılacak işbirliği çalışmalarının masaya yatırıldığı belirtildi.

Görüşmeden sonra Mardin temaslarını tamamlayan ,KKTC  Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, dün gece geç saatlerde KKTC’ye döndü.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —