Tarih: 19.08.2024 15:39

Bakırın Kilosu Ne Kadar? Gebze’de Yükselecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Bakırın Kilosu Ne Kadar? Gebze’de Yükselecek mi? 

Marmara Bölgesi’nde kentsel dönüşüm ve yoğun nüfus etkisiyle inşaat sektörü hızla yükselmeye devam ediyor. Bu yükseliş, kaynak tüketimini artırırken birçok atıl malzemeyi de gerisinde bırakıyor. Yaşanan gelişmeler ise “Bakırın kilosu ne kadar?” sorusunu tekrar gündeme taşıyor. 

 

Bakırın kilosu; arz-talep, metal borsası ve geri dönüşüm sektöründe yaşanan gelişmeler çerçevesinde hesaplanır. Özellikle İstanbul gibi bir megakentte ortaya çıkan atıl ürünler Tuzla, Sakarya ve Gebze hurdacılarına olan ihtiyacı artırır. Marmara Bölgesi’nin doğusunda yer alan Gebze, birçok büyükşehire yakın olması ve fabrika bölgesi olmasından dolayı hurdacılık için oldukça avantajlı bir pozisyondadır. Bu bağlamda bakır hurda fiyatlarının Gebze gibi avantajlı bir bölgede de yükselişe geçmesi, uzmanlar tarafından beklenen bir gelişmedir.  

 

Güncel Bakırın Kilosu Ne Kadar?  

Son zamanlarda yükselişe geçen geri dönüşüm sektörü, hurda bakır ücretlerini de etkiledi. Piyasa dalgalanmaları ile birlikte değişiklik gösteren fiyatlar, “Bakırın kilosu ne kadar?” konusunun merak edilmesine neden oluyor. Güncel verilere göre bakır ücretleri ise şu şekilde: 

 

Bakırın Türü

Fiyatı Kg/TL

Soyma

288,01₺ 

Soyulmuş

288,02₺ 

Kırkambar Karışık

275,13₺ 

Lama

273,16₺ 

Boru Bakır 

265,00₺ 

Boyalı

253,08₺ 

Külçe

270,09₺ 

 

Bakır hurda çeşitlerine göre maliyet aralıkları sabit olmamakla birlikte belirli dönemlerde değişiklik gösterebilir. Çeşitlerine göre ücretler, hurdanın saflık ve içeriğindeki bulunan bileşenlere göre farklılıklar içerebilir. Alım-satım işlemi yapacak bireysel satıcıların geri dönüşüm firmaları tarafından açıklanan fiyatlandırmaları yakından takip etmesi oldukça önemlidir. 

Bakırın Kilosu İçin Belirleyici Faktörler 

Sektör içerisinde belirgin bir pazar payı olan hurdalar, içeriğindeki bileşenlere ve saflık derecesine göre fiyatlandırılır. Buna ek olarak piyasadaki dalgalanmalar, metal borsası ve talep-arz çerçevesinde şekillenen maliyetleri etkileyen diğer faktörler ise şu şekildedir: 

 

 

Yukarıdaki faktörlerin yanı sıra küresel piyasada yaşanan dalgalanmalar, krizler, jeopolitik savaşlar ve arz-talep de skalayı etkileyen sebepler arasında yer alır. 

Gebze Hurda Sektöründe Bakırın Durumu ve Önemi

Bakır, yüksek iletkenliği ve geri dönüştürülebilirliği sayesinde hem ekonomik hem de çevresel açıdan değerli bir metaldir. Elektrik tesisatı, inşaat ve otomotiv endüstrisi gibi alanlarda kullanılan bakır, kullanım sonrası geri dönüştürülerek yeniden değerlendirilir.

 

Gebze’deki geri dönüşüm tesisleri, bakır hurdayı işlemden geçirerek tekrardan kullanılabilir hale getirir. Bu sayede kaynak israfını önler ve ekonomik katkı sağlar. Ayrıca sanayi bölgesi olarak da faaliyet gösteren Gebze, hurdacılık sektörü için oldukça önemli bir lokasyon olarak karşımıza çıkar. 

Gebze Hurdacısı Eksan Metal’de İyi Fiyat Garantisi! 

Eksan Metal; İstanbul, İzmit ve Gebze hurdacısı arayışında olan bireysel satıcılar için nitelikli hizmetler sunan bir firmadır. Metal atıkları toplu bir şekilde en iyi fiyat olanaklarıyla satın alan Eksan Metal, kapıda hurda alımı seçeneğiyle de işlemleri hızlandırır. Geri dönüşüm süreci hakkında detaylı bilgi almak ve fiyat seçeneklerini öğrenmek için firmayla iletişime geçebilirsiniz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TANITIM YAZISI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —