Balığın Yanına Yakışacak Mezeler

Sağlıklı beslenme dendiğinde akla ilk olarak et ve sebze grupları gelmektedir. Beyaz et grubu arasında omega 3 açısından oldukça zengin olan balık tüketimi çok önemlidir.

Yaşam 17.06.2021 10:54:00 0
Balığın Yanına Yakışacak Mezeler

Balığın Yanına Yakışacak Mezeler

 

Sağlıklı beslenme dendiğinde akla ilk olarak et ve sebze grupları gelmektedir. Beyaz et grubu arasında omega 3 açısından oldukça zengin olan balık tüketimi çok önemlidir. İçerisinde bulunan yağ asitlerinden EPA ve DHA hem zihin gelişimini ve cilt güzelliğini destekler hem de bağışıklığı güçlendirir. Aynı zamanda kalp krizi riskini azaltarak kalp ve damar sağlığını destekler.

 

Uzmanlar tarafından haftada 2 defa tüketilmesi önerilir. Balık menülerinin yanına yakışacak birbirinden lezzetli meze tariflerini paylaşıyoruz.

 

1- Fava (Bakla Ezmesi)

 

Balıkla birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştıran fava, masanıza lezzet katan mezelerden yalnızca biridir. Bakladan yapılan fava balık restoranlarında ve balık sofralarında mutlaka göreceğiniz lezzetli bir mezedir.

 

2-Humus

 

Haşlanmış nohuttun ezilip bol baharat ve limonlanmış haliyle sunulan humus ise yüksek besin değeri ile balık sofraların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

 

3-Havuç Tarator

 

Birçok çeşidi olan tarator isteğinize göre havuç, kabağın süzme yoğurtla buluştuğu noktadır. Somon balığına çok yakışan bu lezzet ile balık sofralarınızı süsleyebilir, lezzete lezzet katabilirsiniz.

 

4-Hibeş

 

Antalya mutfağının bir mezesi olan hibeş çeşitli baharatların tahin ile buluşmasından oluşur. Balık sofralarına çok yakışacak bu lezzet ile hem bağışıklık sisteminizi güçlü tutabilir hem de enerji depolayabilirsiniz.

 

5- Börülce Salatası

 

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan börülce, balığın yanına ne yakışır sorusunun bir numaralı cevabı olmaktadır.  Börülce salatası bol suda kaynatılan börülce ve sarımsak ezmesinin harmanlanması ile hazırlanmaktadır. Zeytinyağı ve limon ile soslanıp balık sofralarına lezzet katmaktadır.

 

6-Karides Tava

 

Balığın yanında iyi gidecek bir diğer lezzet ise şüphesiz başka bir deniz ürünü karides tavadır. Özellikle balık sofralarının vazgeçilmezi olan karides tava ile sofranızdaki omega 3 dolu lezzetleri arttırabilirsiniz.

 

Düzenli ve doğru besin tüketimi bazen vücudunuzun ihtiyaç duyduğu değerlere sahip olmanız için yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlar için doğal içeriklere sahip gıda takviyelerinden destek alabilirsiniz.

Her üretim serisinde; saflık, tazelik, içerik malzemesi ve kalitece yeterli, bu sayede IFOS 5 yıldız kalite onayına sahip omega 3 yağ sitleri tercih etmenizde fayda var. Yüksek omega 3 kaynakları ve daha fazlası için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: Balığın Yanına Yakışacak Mezeler
23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00