BARIŞ AKTİVİSTİ AYDOĞAN ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Mardin`in Ğürs köyünde dostlarıyla beraber bir yemeğe katılan Barış Aktivisti Cemil Aydoğan basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mardin 8.10.2016 13:12:15 0
BARIŞ AKTİVİSTİ AYDOĞAN ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Mardin'in Ğürs köyünde dostlarıyla beraber bir yemeğe katılan Barış Aktivisti Cemil  Aydoğan,basın mensuplarına  çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 Hendek ve çukur çatışmalarından önce süreç bir uzlaşma ortamına doğru gidiyordu. Ancak amacı belirsiz olan dış kaynaklı bu savaş pırojesiyle binlerce vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesine ,sekiz yüzbin insanımızın yerinden yurdundan edimesine,ve bölgede büyük bir savaş tahribatına neden olmuştur.

 

Elbette bu tahribat ortamına neden olanlar gereksiz yere ateşkesi bozan ve hendek savaşlarını başlatanlar birinci derecede sorumludur.Bunu görmemek için sağır sultan mağarasında olmak lazımdır. Ancak pkk bu şartlarda barış için muhatap olma şansını kaybetmiştir.Bunda kaybedilen. kitle desteği ve yanlış politikalar büyük çapta belirleyici olmuştur. Artık ülkemizde savaş ve şiddetin getirebileceği hiç bir demokratik kazanım kalmamıştır açıklamasında bulunan Aydoğan netice ve sonuç olarak pkk nin biran önce silahları bırakarak bölgeyi terk etmesidir.dedi Aydoğan savaş galibiyet ve mağlubiyetlerin Kürt halkının kendi Demokratik haklarından vazgeçmesi anlamına gelmeyecektir.

 

Özyönetim Öz savunma ve öz yargı gibi talepler mevcut süreç ile ilgili hiç bir gerçeği yansıtmamaktadır.açıklamasında bulunan Aydoğan Anadilde eğitim kimlik ve kültürel haklarla beraber akan kanı durdurmak ve eski yaraları kapatmak amacı ile siyasi olarak herkesi kapsayan bir genel afın ilan edilmesi vazgeçilmez tarihi bir görev olarak önümüzde durmaktadır''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04