BARIŞ GÜLER DE GÖZALTINDA....

İstanbul`daki yolsuzluk operasyonunda Muammer Güler`ın oğlu Barış Güler gözaltında alındı.

Gündem 17.12.2013 12:42:15 0
BARIŞ GÜLER DE GÖZALTINDA....

İstanbul`daki yolsuzluk operasyonunda Muammer Güler`ın oğlu Barış Güler gözaltında alındı.

İstanbul`da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerinde arama yapıldı. Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı.

Bazı ihalelerde yolsuzluk iddiasıyla aralarında tanınmış simalarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüler.

Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tesbit edilen 18 adrese baskın yapıldı. Operasyon kapsamında Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu kişilerin adları geçiyordu.

Bu arada Ağaoğlu şirketler grubundan Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu`nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

Ağaoğlu şirketler grubunun Ataşehir`deki genel müdürlük binasına gelen polis ise incelemenin ardından şirketten ayrıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sabah başlayan kaçakçılık ve ihale yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili açıklamada bulundu. "Adli soruşturmanın devam ettiği bir aşamada, detaylı bir bilgiyi paylaşma imkanımız adli açıdan mümkün değil" diyen Mutlu, "O nedenle adliyemizin yürütmekte olduğu bu çalışmanın sonuçlarını çalışmalar bitirildikten sonra zaten kamuoyu da net olarak görmüş olacaktır. Adliyemiz operasyonu sürdürüyor. Adli aşamadayken açıklamak yasal olarak da doğru değil" ifadelerini kullandı.      

İstanbul`da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu büyüyor. Gözaltına alınan isimler arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler`in oğlu Barış Güler`in olduğu iddia edildi.Edinilen bilgilere göre Hükümet`te görevli 3 Bakan`ın oğlu Gözaltına alınmış durumda.

ZAFER ÇAĞLAYAN VE MUAMMER GÜLER`İN OĞULLARI

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın oğlu Salih Kaan Çağlayan`ın da göz altına alındığı gelen iddialar arasında.Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler`in oğlu Barış Güler`in de gözaltına alındığı öne  sürüldü.Bazı kaynaklara Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın oğlunun da gözaltına alınanlar olduğu idda edliyor.

HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ VE FATİH BELEDİYE BAŞKANI

Gözaltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İstanbul Fatih ilçesi belediye başkanı Mustafa Demir`in de olduğu iddia edildi. 

ALİ AĞAOĞLU VE EBRU GÜNDEŞ`İN KOCASI

Operasyon düzenlenen işadamları arasında Ali Ağaoğlu`nun da bulunduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan isimler arasında sanatçı Ebru Gündeş`in eşi Reza Zarrab`ın da olduğu öğrenildi.

İşadamlarının TOKİ ihalesinde rüşvet verdikleri iddiasıyla bir yıldan bu yana takip edildikleri belirtiliyor.

MUAMMER GÜLER KİMDİR?

1949’da Mardin’de doğdu. Mardin eşrafına mensup Bayar Ailesinden Dava Vekili Mehmet Bayar`ınve Ensari Ailesinden Methiye Bayar`ın;üseyin Beyler Ailesinden Mutasarrıf Hikmet Bey, Kaymakam Mustafa Bey ve Behice Güler’in torunu,

PTT Müdürü Mahmut Muhtar Güler’in ve Latife Güler’in oğludur. Amcazadeleri Abdurrahman Bayar iki dönem Mardin Milletvekili ve bir dönem Mardin Senatörü olarak seçilmiştir.

1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Kaymakamlık sınavını müteakip Balıkesir Maiyet Memurluğu, Denizli-Çal, Kırklareli-Pehlivanköy, Erzurum-Horasan Kaymakamlıklarında, İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Personel Genel Müdürü iken, 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Daha sonra sırasıyla Kayseri, Gaziantep ve Samsun Valiliği yaptı.

30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği’ne atanarak Mayıs 2010 tarihine kadar yedi yılı aşkın süreyle İstanbul Valiliği görevini yürüttü. 

Muammer GÜLER, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına kurucu müsteşar olarak atandı ve bu görevini AK PARTİ’den Milletvekili adaylığı için istifa ettiği 10 Mart 2011 tarihine kadar sürdürdü.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimde, birinci sıradan AK PARTİ Mardin milletvekili seçilerek, 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 

13.07.2011-25.01.2013 tarihleri arasında İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

25 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan kararla İçişleri Bakanı olarak atanan Muammer GÜLER, 26 Ocak 2013 tarihinde yapılan devir-teslim töreni ile görevi devraldı.

Muammer GÜLER, Emekli Matematik Öğretmeni Neval GÜLER ile evli olup iki çocuk babasıdır.

26 Ocak 2013 Tarihinde Görevi,İdris Naim Şahin`den devir alan İçişleri Bakanı Muammer Güler,Devir-Teslim töreninde yapılan konuşmalarda Görevinin uzun süreli olması temennisinde bulunan Eski Bakan İdris Naim Şahin`in söylediği sözler gündemde yer almıştı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA




28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04