BARIŞ YEMEĞİNDE ,BARIŞ KONUŞULDU!

Mardin`in Kızıltepe ilçesin'de aynı aşirete mensup atan ve düz aileleri arasında süren kan davasını bitiren Barış Yemeğinde Çözüm süreci ve Barış konuşuldu.

Polisiye Haberler 28.10.2013 13:31:18 0
BARIŞ YEMEĞİNDE ,BARIŞ KONUŞULDU!

Mardin`in Kızıltepe ilçesin’de aynı aşirete mensup atan ve düz aileleri arasında süren kan davasını bitiren Barış Yemeğinde Çözüm süreci ve Barış konuşuldu.

Bir tartışma sonucu atan ailesinden bir kişinin ölümüyle 2 yıl önce başlayan husumet başlayan Mardin Milletvekili DTK eş başkanı Ahmet Türk, Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Müftülüğü barış komisyonu, bölgenin önde gelen alimleri, iş adamları ve kenaat önderlerinin araya girmesiyle barıştırıldı.
Barış yemeğine Mardin Milletvekili DTK eş başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,BDP kızıltepe ilçe örgütü,Kızıltepe belediye başkan yardımcıları,STK ve yüzlerce kişi katıldı.
Dunaysır düğün salonunda yapılan barış yemeğinde kuranı kerim ve dualar okundu. Yemekten önce iki aile büyüklerinden Şeyh Hikmetullah Atan ve Halil İbrahim Düz ve ardından iki aile mensupları da tokalaşarak barıştırıldı.
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş “var olan husumetin sona erdiği bir gün içerisindeyiz kan davası dediğimiz olayı insanlık medeniyet ve inancımız asla ve asla kabul etmez. İnsanlığın medeniyetin kabul etmediği hele hele Mardin’de kültürlerin medeniyetlerin inançların kardeş olduğu bir şehir ifade edilir. Mardin ilimizde bu tür olayların hiç olmaması gerekir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kulandı.

Mardin Milletvekili DTK eş başkanı Ahmet Türk “ Halklar arasındaki barışı sağlayamazsak yine ortadoğuda hak adalet ve insanlık yolunda bize düşen görevlerin sorumluluklarını biz yerine getirmezsek inanın ki sınıfta kalırız iki aile arasındaki barışı bir toplumsal barış olarak değerlendirmek bizi yanılgıya götürür. Elbette ki bu barış önemlidir. Bu gün alimlerimize kanaat önderlerimize çok çok önemli görevler düşüyor. Bu ülkede yıllardan beri acıların yaşandığı kanın aktığı bir süreçleri yaşadı. Bu günün barış için yeni bir fırsatın olduğu yeni bir dönemdeyiz. Burada her şeyden önce alimlerimize önemli görevler düşüyor. Sayın müftümüze önemli görevler düşüyor bu ülkede yaşayan Kürtlerin bir dili var bir kimliği var dinimizin Kuranı kerimin emrettiği gibi farklı kültürlerden gelmişiz farklı renklere sahibiz ama bunlar kardeştir herkesin hukuku ve hakkını savunmalıyız. Eğer alimlerimiz eğer aydınlarımız eğer siyasetçilerimiz eğer halkımız bu anlayışla sorunlara yaklaşırsa inanıyorum ki bu ülkede bu barış kısa bir sürede sağlamış oluruz ve ümit ediyorum bu barışçıl süreç gelişir ve halkları kucaklaştırır bunu birkaç yerde söyledim eğer hükümet ve devlet düşünürse bu Ortadoğu coğrafyasında Kürtlerin Türklere ihtiyacı var Türklerin Kürtlere ihtiyacı var. Biz burada eşit adil barışçıl bir anlayışla bütün bu sorunları aşarız aşacağımıza inanıyorum ve umut ediyorum ki bir gün halklarımızın barışı da gerçekleştiririz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İki aileyi kutluyorum Allah bir daha dert keder ve düşmanlık yaratmasın.” Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KIZILTEPE/MARDİN


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64