BAROLARDAN MARAŞ KÖYLÜLERİNE DESTEK

Kahramanmaraş?ta 20?ye yakın Alevi köyünün bulunduğu bölgede, köylülerin ortak mera alanı olarak kullandığı 360 dönümlük araziye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı tepkiler sürüyor.

Gündem 27.05.2016 15:54:56 0
BAROLARDAN MARAŞ KÖYLÜLERİNE DESTEK

Kahramanmaraş’ta 20’ye yakın Alevi köyünün bulunduğu bölgede, köylülerin ortak mera alanı olarak kullandığı 360 dönümlük araziye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı tepkiler sürüyor.

TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Haşim Mısır, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’nın yer aldığı heyet, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Terolar Köyü’nü ziyaret ederek, direnişe destek verdiler.

Köyün de içerisinde bulunduğu bölgede kurulmak istenen Suriyeli mülteci kampına karşı direnişi sürdürmekte kararlı olan ve hukuki mücadele başlatan köy halkına destek sözü veren avukatlar, “Köylerine kimlik göstermeden giremiyorlar! Hayvanları meralarında dolaşamıyor! Meralarına el konuluyor! Çevredeki tüm köylerin nüfusundan daha çok kişinin kalacağı kamp yapılıyor! Bilirkişi raporları lehlerine! Ama muktedirler ‘hayır’ diyor! Öyleyse biz yanlarındayız…” mesajı verdiler.

Ayrıca konuyla ilgili yürüyen davada bilirkişi heyetinin, kamp kurulmasının çevrenin ve köyün sosyal dokusuna aykırı olduğuna dair rapor verdiğini de anımsatan avukatlar, “Köyde yaşayan insanlar; adeta bir ‘toplanma kampı’nda yaşıyorlar. Boyunlarında kimlik kartları ile gezebiliyorlar. Kahramanmaraş Valiliği'nin aldığı keyfi kararlarla, insanların bir araya gelmesine bile engel olunmakta. Bu anlamda köylü, huzursuz, umutsuz ve mutsuz. Köyün girişinde ve çıkışında güvenlik önlemleri (!) kime karşı alınmıştır? Bölge Baro Başkanları olarak, hukuki mücadelelerinde ve direnişlerinde köyün ve köylünün yanında olacağız” dediler. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00