BARTIN TOPLUM POLİSİ DOLANDIRICILIĞA KARŞI VATANDAŞLARI UYARIYOR

Vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı yoğun bir şekilde bilgilendirmeye devam eden Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri 6000 Adet olarak hazırlattığı el broşürlerinden 5000 Adetinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Polisiye Haberler 24.02.2016 09:44:31 0
BARTIN TOPLUM POLİSİ  DOLANDIRICILIĞA  KARŞI VATANDAŞLARI  UYARIYOR

Vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı yoğun bir şekilde bilgilendirmeye devam eden  Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri 6000  Adet olarak hazırlattığı el broşürlerinden 5000 Adetinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin vatandaşı bilgilendirici faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Suç ve suçluyla mücadele amacıyla uzun bir süredir vatandaşı özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle bilgilendiren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri aynı kararlılıkla faaliyetlerine devam ediyor.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi Bartın ilimizde de görev alanları ile ilgili olarak faaliyetlerini aralıksız olarak sürdüren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, görevlerini yerine getirirken ’Sorumlu Fert Güvenli Kent’’ sloganı ile yürüttüğü faaliyetler esnasında gösterdikleri özverili çalışmalarıyla da vatandaşın haklı takdirini kazanıyor.

Suç ve suçluyla mücadele amacıyla Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri vatandaşı telefon dolandırıcılığı konusunda da bilgilendirmeye devam ediyor.  Vatandaşın sıklıkla bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendiriyor.  Bilgilendirme faaliyetleri el broşürleriyle sürdürülürken, yeni el broşürleri de geçtiğimiz günlerde hazırlanmıştı. Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Lojistik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 6000 Adet el broşürlerinin  dağıtımına başlanırken, el broşürlerinden 5000 adetinin dağıtımı tamamlandı.

Bilgilendirme faaliyetlerinde ülkemiz  genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten görevliler, dolandırıcıların kullanmakta oldukları  yöntemler hakkında örnek olayları da anlatıyorlar. Hazırlanan el broşürlerinde de açıkça belirtildiği gibi telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler:

*  Size gelen telefonların Emniyet Birimlerinden gelip    gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis imdat nolu telefon hattını veya en yakın polis merkezlerini arayarak bilgi alınız.

* Polisin veya herhangi bir  kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini, bunları istemenin veya  vermenin suç olduğunu da unutmayınız.

*  Eğer kontör-para dolandırıcılığı olayına maruz kalmış iseniz; sizi arayan veya kontör transferi         yaptığınız telefon numaralarını not edip, dekontları muhafaza ederek derhal en yakın Polis Merkezine veya en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulununuz .

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BARTIN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00