Türk çiftçisinin dostu olan Başak Traktör, şimdi de diğer ülkelerdeki çiftçilerin dostluğunu kazanıyor. Başak Traktör, 70 farklı modeli, yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimiyle dünyanın en büyük tarım fuarı olan Agritechnica 2015 Hannover’de büyük ilgi gördü.
Bereketin sembolü olan ve Türkiye piyasasında önemli bir payı bulunan Başak Traktör, yeni ve iddialı modellerini Almanya’nın Hannover kentinde 10-14 Kasım tarihleri arasında tarım makineleri ve teknolojilerinin dünya tanıtımı kabul edilen “Agritechnica 2015 Fuarı”nda sektörün arenasına çıkardı.
Dünyanın 1 numaralı tarım fuarı kabul edilen Agritechnica 2015 Hannover Fuarı’nda profesyonel bitki üretiminde kullanılan en son teknolojiler, tarımsal yenilikler ve tarım alet ve ekipmanları sergilendi.
Başak Traktör Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Baykara Agritechnica – Hannover Fuarı’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, fuara çok iyi hazırlandıklarını ve fuarda başarılı performans sergilediklerini söyledi.
Başak Traktör olarak üç yıl içinde 2 ana modelden 16 ana modele çıktıklarını belirten Baykara, ‘’70 varyantımız var. Kullanıcısına kolay kullanım, konfor, verimlilik ve yakıt tasarrufu sağlayan modellerimizin gördüğü ilgiden memnunuz. Traktörlerimizin estetiği konusunda detaylı çalışarak yenilerken, çiftçi ihtiyaçlarına uygun olarak, 12x12 ve 24x24 şanzıman seçeneği eklendi. Arazi şartlarında lastik şişirilmesi, günlük bakımlarda zorunlu olan hava filtresi temizliği ve diğer ihtiyaçlar için kompresör ve 4x4 diferansiyel kilidi müşteri konforunu arttıracak şekilde elektrikli kumanda ile opsiyonel olarak sunuldu’’ dedi.
Ekipman bağlantılarında kolaylık sağlaması amacıyla kancalı kollar ve ekipman hassasiyet ayarını kolaylaştıran hidrolik orta kolun opsiyonlar arasına eklendiğini kaydeden Baykara, traktör verimliliğini arttıran, yakıt tasarrufu sağlayan radyal lastik uygulamasını da sunmaya başladıklarına dikkat çekti.
Fuarda Başak modellerinden 75 beygir gücünde olan 2075 Plus kabinli traktör ile 2075 Klasik traktörün yanı sıra 92 beygir gücündeki 2090 model traktörün uluslar arası görücüye çıktığının altını çizen Baykara, “Avrupalı çiftçi ve firmalar Türkiye’de üretilen Başak’ın kalitesine güveniyorlar. Hedefimiz, yurtdışında sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz ile yerli Başak Traktörü ‘Bir Dünya Markası’ haline getirerek üretimi, ihracatı ve dolayısıyla istihdamı artırmaktır’’ diye konuştu.
Başak Traktör hakkında
Temelleri 1914 yılında atılan ve 2012 yılında SANKO Holding bünyesine katılan Başak Traktör’ün Adapazarı’ndaki fabrikası 39 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere yaklaşık 275 dönüm araziye sahiptir. Yılda 10 bin traktör üretilebilecek kapasiteye sahip olan Başak Traktör; Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağının yanı sıra, ekonomik ve kolay ulaşılabilir yedek parça stoğuyla çiftçisinin ihtiyacına cevap veriyor. Tesiste traktörün motor, şanzıman, hidrolik gibi tüm ana parçaları işlenip üretilebiliyor. Yüzde 100 yerli sermayeyle üretim yapan Başak Traktör’ün, farklı segmentlerde 2x4 ve 4x4 çekişli 70 çeşit traktör modeli bulunuyor.
ARTUKLU HABER AJANSI