`BAŞBAKAN`IN IRAK ZİYARETİ MARDİN TİCARETİNE CAN SUYU OLACAK`

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Başbakan Binalli Yıldırım`ın 5-6 Ocak tarihlerinde Bağdat ve Erbil`i ziyaret edeceğini ifade ederken,Başbakan Yıldırım`ın Irak ziyareti sonrasında ihracat rakamlarımız ve firma sayılarımız daha da

3.01.2017 22:22:56 0
`BAŞBAKAN`IN IRAK ZİYARETİ MARDİN TİCARETİNE CAN SUYU OLACAK`

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Başbakan Binalli Yıldırım'ın 5-6 Ocak tarihlerinde Bağdat ve Erbil'i ziyaret edeceğini ifade ederken,Başbakan Yıldırım'ın Irak  ziyareti  sonrasında ihracat rakamlarımız ve firma sayılarımız daha da artacak, Mardin ekonomisine can suyu olacaktır.''Dedi.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,açıklamasında şunları söyledi:

 

''Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım önümüzdeki günlerde Irak’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Bu ziyaret ile Irak’la olan ilişkilerimizde yeni bir dönem başlayacak. İkili ilişkilerimizi pekiştirecek yeni ekonomik ve siyasi ortaklık antlaşmalarına imza atılacak. Yatırımdan ihracata varıncaya kadar birçok alanda imzalanacak olan ekonomik ortaklık anlaşmaları ile iki ülke arasındaki ticaret hacmi genişleyecektir.


Irak ile olan ilişkilerimiz Mardin’in ticari hayatında önemli bir yer tutmaktadır. İlişkilerin geliştirilmesi Mardin ekonomisini canlandıracak, ihracatçılarımızın yüzünü güldürecektir.


Ülkemizin Irak’la olan 16 milyar dolar seviyesindeki ihracatı daha da artacak. Mardinli ihracatçılarımız içinde yeni fırsatlar doğacak. Böylece ihracatçılarımızın durumundaki iyileşme yatırım imkanlarını ve istihdamı da dolaylı olarak artıracaktır.
Mardin’in ihracatı iktidara geldiğimiz 2002 yılında 22,6 milyon dolar seviyesinde iken, 2016 yılı itibariyle 39 kat artarak 800 milyon dolar seviyesinin üzerine çıktı. Yine aynı dönemde ihracat yapan firma sayımızda 56’dan 273’e yükseldi. 
Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ziyareti sonrasında ihracat rakamlarımız ve firma sayılarımız daha da artacak, Mardin ekonomisine can suyu olacaktır.


Irak ile yapılacak yeni anlaşmaların ülkemiz ve tüm Mardinli hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19