BAŞBAKAN`DAN NUSAYBİN SINIR KAPISI AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezi`nde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası`nın kapanışında yaptığı konuşmada, Gümrük kapıları bağlamında sınır illerin taleplerinin bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, gümrük kapıları bağlamında bazı mü

Mardin 8.04.2015 20:49:13 0
BAŞBAKAN`DAN NUSAYBİN SINIR KAPISI AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nın kapanışında yaptığı konuşmada, Gümrük kapıları bağlamında sınır illerin taleplerinin bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, gümrük kapıları bağlamında bazı müjdeleri de paylaşmak istediğini açıkladı.

Artvin, Ardahan ve Kafkaslar’a komşu illerimizden gelen taleplerde Sarp Sınır Kapısının projesi tamamlandı, ihaleye çıkıyoruz kısa zamanda. Çıldır-Aktaş kapısını da Mayıs ayında açıyoruz, hayırlı olsun. Düzce, Amasya ve Bartın'ın da gümrük müdürlüğü kurulması talepleri var. Onları da değerlendirmeye alacağız."Dedi.

''NUSAYBİN SINIR KAPISI HER ŞEYİ İLE HAZIR''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nusaybin'de Türkiye tarafında herşeyin tamam olduğunu, Suriye'nin karşı tarafında yani Kamışlı'da gerekli düzenin sağlanmamış olmasının mesele olduğunu söyledi.

"Yoksa bizim tarafımızda Nusaybin, herşeyi hazır" diyen Davutoğlu, "Eğer Suriye’de bu çatışmalar yaşanmamış olsaydı şimdi Suriye-Türkiye sınırı tümüyle neredeyse entegre bir sınır haline dönüşmüş olacaktı. Hiç merak etmeyin inşallah Suriye'de belli bir kamu düzeni oluştuğunda bu işlemler tamamlanmış olacak" diye konuştu.  

Salondaki bir katılımcının Dereköy'le ilgili görüşünü ifade etmesi üzerine Başbakan Davutoğlu, "Unutmadık merak etmeyin. Dereköy için de gerekli talimatı Bakanlar Kurulu'nda görüşmüş, ele almıştık. Diğer kapılarla birlikte entegre bir şekilde açılacak. Bulgaristan ile bu konuda görüşmeler de yapılıyor, ihale aşamasında. Merak etmeyin Türkiye'nin hiçbir kapısını kapatmayız. Hiçbir kapısı Türkiye’nin kapalı olmayacak. Bütün dünyaya açık halde devam edeceğiz" dedi. 

Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin bölgesel kalkınma, sulama büyük havza projelerinin bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, bazı oda başkanlarının Kızılırmak ve Yeşilırmak’ın da benzer bir havza olarak değerlendirilmesini dile getirdiğini aktardı ve "Doğrudur. Kalkınma Bakanımızla konuştuk. Kızılırmak ve Yeşilırmak arasındaki bölgenin de Anadolu'nun kalbi olan o bölgede de ortak bir kalkınma projesinin devreye sokulması için çalışma yapma talimatını verdim. Buradaki illerimiz de aynen Dicle ve Fırat'ın Seyhan ve Ceyhan arasındaki bölgeler gibi inşallah Kızılırmak, Yeşilırmak hakkında da bu çerçevede adımlar atılacak" bilgisini verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


36.4° / 23.2°
  • BIST 100

    10584,97%-0,59
  • DOLAR

    32,69% -0,15
  • EURO

    35,21% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2444,10% -0,24
  • Ç. ALTIN

    3951,61% 0,00