BAŞBAKAN YILDIRIM VE BAKANLARDAN DİYARBAKIR`A ÇIKARTMA

Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı?nı açıklamak üzere Diyarbakır`a geldi.

Gündem 4.09.2016 15:17:08 0
BAŞBAKAN YILDIRIM VE BAKANLARDAN DİYARBAKIR`A ÇIKARTMA

Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar  "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı”nı açıklamak üzere Diyarbakır'a geldi.

 

Başbakan Binali Yıldırım'a Diyarbakır a yaptığı ziyareti sırasında, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan   eşlik ederek Diyarbakır'a adeta çıkartma yaptılar.

 

Başbakan Binali Yıldırım, "Barışı zehirleyen, kardeş kanı dökmek isteyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız. Her türlü ayrımcılık, her türlü ırkçılık asla bizim gündemimizde olmayacaktır. Biz 79 milyon vatandaşımızla biriz, beraberiz, birlikte Türkiyeyiz. Bu bütünlüğe zarar vermek isteyenler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır." dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Yaptığı Konuşmada;

'' Kardeşlik için buradayız. Yeni bir başlangıç için Diyarbakır’da olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Yeni eserler ve imar faaliyetleri için buradayız.

 

Demokrasiden, hukuk devletinden vazgeçmedik asla vazgeçmeyeceğiz. Barışı zehirleyenler bizi memleket sevdamızdan vazgeçiremez. Sonsuza kadar birbirimizin, vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz. Kardeşliğimize sahip çıkacağız. 


Vatandaşlarımıza hizmetten, kardeşlikten vazgeçmedik. Kardeşliğimizi perçinlemek için buradayız. Bölgesel kalkınma farklarını asgariye düşürmek için buradayız, yeniden şaha kalkmak için buradayız. Adalet, refah, kalkınma, demokrasi ve hukuk için buradayız. 15 Temmuz’da bu karanlık el, sizlerin desteğinizle kırıldı. Diyarbakır tercihini Türiye’den yana yaptı. Teröre değil, kardeşliğe selam durdu. 15 Temmuz’u yeni kurtuluş Savaşı, istikbal mücadelesi olarak görüyoruz. O gün bayrağa, devlete, demokrasiye sahip çıktınız.
15 Temmuz’da siz beynini Kandil’deki terör baronlarına teslim edenlere de karşı çıktınız.

 

Diyarbakır’ın, Ankara'nın İstanbul’un yanında olduğunu o gece bütün cihana gösterdiniz. Vatandaşın desteğiyle bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. 


Bu ülkeyi bölmek isteyenler asla çözümün bir parçası değildir, olamazlar. Çözüm sizsiniz, birlikte Türkiye’yiz.
Türkiye’nin Suriye’de ne işi var diyorlar. Türkiye’nin orada işi var. Türkiye’nin 911 kilometre hududu var. Asıl binlerce kilometre uzaktan gelenlerin Suriye’de ne işi var. Fırat kalkanıyla oradayız. Vatanımızı korumak, vatandaşın can ve mal emniyeti sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğü için oradayız.

Suriye’nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur.
Kapsamlı yatırım destek hamlesi başlatıyoruz. 23 ilimize yatırım yapmak isteyenlere önemli haberlerimiz var. Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapıyoruz.
Sur’de çok katlı binalar yapılmayacak. Sur’un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız.

 

Almanya’dan konuşacağına gel, katlettiğiniz insanların yanında konuş. Uzaktan konuşmayın. Aklımıza başımıza alalım, büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Türkiye’nin bölünmesine gayret ediliyor. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette. Terör örgütüyle çözüm olmaz.

 

Sur’da 2017’nin sonunda evi ve işyeri zarar gören vatandaşımızın mağduriyeti sona erecek. Cizre’de 2 bin 500 konutun işaatı yükselecek, Yüksekova’da bin 500 konut yapılacak.

 

Hazreti Süleyman Camisi’nin etrafını yenileyeceğiz. Celal Güzelses adına bir müzik evi yapacağız.

 

TERÖRDEN ZARAR GÖREN İL VE İLÇELERİ YENİLİYECEĞİZ

 

Toplam 36 bin yeni konut yapacak, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Konutlar bitinceye kadar kirada olacak, kirayı da biz ödeyeceğiz. 
Diyarbakır'a 1.9 milyar lira, Şırnak'a 3,5 milyar lira, Hakkari'ye 2.5 milyar lira, Mardin'e 1.8 milyar lira kaynak ayıracağız. İllerin imarı için 10 milyar kaynak harcanacak.
Eşya kayıpları için 255 milyon lira destek vereceğiz. 
23 ilde toplam 67 bin yeni konut yapacağız. 
Terörden zarar gören il ve ilçelerimizi yeniliyoruz.

GÜNEYDOĞU'DA 11 İLE 51 YENİ KARAKOL YAPILACAK

 

Terörden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bunun 202 milyon lira bütçe ayırdık.

17 yeni aile destek merkezi yapılacak. 500 yeni aile destek görevlisi atıyoruz.
Sosyal hizmet yardımları için 393 milyon liralık bir bütçe öngörüyoruz.
Bölgeyi büyük yatırımlarla buluşturuyoruz. 23 ilde cazibe merkezleri oluşturuyoruz.
Öte yandan, Yıldırım'ın ziyareti nedeniyle kentte güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı.
Polis ekipleri, kentin 17 noktasında operasyon düzenlendi.
900 polis zırhlı araçlar eşliğinde şüpheli araçları didik didik aradı.

 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı uygulamada ayrıca şehir merkezine yakın köy yollarında tuzaklanmış bomba ihtimaline karşı aramalar yapıldı.  

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00