BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ`TAN MARDİN TURİZMİNE ÖZEL DESTEK

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör,Başkanlığındaki Yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Ankara ya gelerek,Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşer

Mardin 13.10.2016 18:10:22 0
BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ`TAN MARDİN TURİZMİNE ÖZEL DESTEK

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör,Başkanlığındaki Yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet,  Ankara ya gelerek,Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu ile  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşerek sorunlarını iletti.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı  Nabi Avcı'dan randevu alarak Ankara'ya Gelen Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Gürgör,Başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet,,Eski Maliye Bakanlarından Kemal Unakıtan'ın cenazesine katılması  nedeniyle,Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın  Randevusunu  iptal etmesi nedeniyle,Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan Randevu alarak saat 15.30'da Çankaya Köşkü'nde makamında ziyaret ederek,Bir süre Görüştü.

 

Çankaya Köşkünde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşen Heyet te Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar,Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu,MARTOD Başkanı Özgür Gürgör Martod Yönetim Kurulu üyeleri Aziz Demir Zeki Bozan , Murat Nasıroğlu ve Aslan Paşaoğlu katıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Mardin'den gelen Turizm Heyeti ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada 

Terör örgütlerinin baskısı altında kalan bölgede Mardin'in nispeten kendisini koruyabildiğini, terör örgütlerinin saldırılarından nispeten uzakta kalmayı başarabildiğini ifade eederek,, "Mardin'in artık terörle değil, turizm, tarih, kültür, medeniyetle anılması gerekir. Bunun için de turizme destek vermek, turizmci arkadaşlarımızın taleplerini karşılamak da yine hükümetimizin boynunun borcudur. Ancak şunu çok açık bir şekilde ifade edeyim, terör örgütleri ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları, hangi planları hazırlarlarsa hazırlasınlar, inşallah Türkiye'de terör sona erecek, bununla ilgili kararlı bir mücadele sürdürülüyor." dedi.

Terörün arkasında hangi güç olursa olsun, kimden destek alırlarsa alsın Türkiye olarak bu terör örgütleriyle tamamıyla eş zamanlı olarak mücadele edildiğini aktaran Kurtulmuş, Türkiye'nin terör örgütlerinin hepsini birden tasfiye edecek güce, kuvvete ve kudrete sahip olduğunu vurguladı.

Mardin'in, Türkiye'nin göz bebeği şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu kentin çok büyük kültürel bir geçmişe sahip olduğunu, büyük bir medeniyet geçmişi bulunan Mardin'in, hala bu eserlerin izlerini taşıdığını dile getirdi.

Bu nedenle de Mardin'in bu çok dinli, çok kültürlü halinin korunmasının ve sonraki nesillere aktarılmasının herkesin vazifesi olduğunu belirten Kurtulmuş, bu çerçevede de üzerilerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye gayret edeceklerini kaydetti.

 

MARTOD Başkanı Özgür Güngör ise toplantı sonrasında  çok önemli açıklamalarda bulundu.Başkan Gürgör,Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a yaptığı açıklamada,Başta Ak Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar olmak üzere,Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu'na Ankara'daki temasları sırasında gösterdikleri yakın ilgi ve destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.Başbakan Yardımcısı sayın Numan Kurtulmuş'a da bizi kabul ederek sorunlarımzı dinlediği ve çözüm yolunda verdiği destekten dolayı saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz''Dedi.

 

Mardinli Turizmciler olarak çok acil Devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Gürgör,Yönetim Kurulu  olarak,Devlet'ten İŞKUR desteği,Banka Kredilerinin yeniden yapılandırılması ve kamunun düzenleyeceği ,seminer toplantı ve Konferansların Mardin'de gerçekleştirilerek,Mardin Turizmine bu yoldan destek sağlanması talebimizi,Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a ilettik.Mardin'e büyük hayranlık duyduğunu  hükümet olarak  Mardin turizminin gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini ,belirten Başbakan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş'a .mardinli Turizmciler olarak,Şükranlarımızı sunuyoruz.''Dedi.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04