MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul`da partisinin bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıklıyor.

Gündem 5.12.2013 17:08:30 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul`da partisinin bazı illerdeki belediye başkan adaylarını açıklıyor. Erdoğan daha önce 47 il belediye başkanını açıklamıştı. Bugün de 21 belediye başkan adayını açıklayacak. 

Geriye 13 belediye başkan adayının kalacağını söyleyen Erdoğan, onların da önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  AK Parti`nin lafla değil, eserleri ve projeleriyle seçime girdiğini belirterek, "AK Parti demokrasinin yerelde başladığına inanmış, bunu ilke edinmiş, yerelden yola çıkarak, geneli yani 780 bin kilometrekarenin tamamını hatta yeryüzünü, insanlığı kucaklayan bir anlayış sergileyerek yoluna devam etmiştir" dedi. 

Erdoğan, belediye başkan adaylarının açıklanacağı Haliç Kongre Merkezi`ndeki AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı`nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasına, "Birazdan isimlerini açıklayacağımız, kendilerini kamuoyuna tanıtacağımız tüm yol arkadaşlarımla, belediye başkan adaylarımızla, inşallah şehirlerimizde, yeni bir dönemi farklı bir şekilde başlatmış olacağız. Şimdiden belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum" diyerek sözlerine başladı. 

Şu ana kadar 2 kez grup toplantısında, 1 kez genişletilmiş il başkanları toplantısında,  biri Muğla olmak üzere toplamda 47 ilin adaylarını açıkladıklarını ifade eden Erdoğan, "Bugün açıklayacağımız 21 adayla birlikte 68 ilimizin aday tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Her zaman söylüyorum; `Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.` Geriye 13 ilimiz kalıyor. Bu 13 ilimizi, ilçeleri, beldeleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerini de en kısa zamanda belli bir takvim içerisinde kamuoyuna duyuracak, ardından tam kadro sahada çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart Mahalli Seçimleri`ne AK Parti olarak 2 büyük ve önemli avantajla girdiklerini belirterek, "Seçimlere belediyecilik alanındaki yıllara sahip büyük tecrübeleriyle e girdiklerini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci avantajın da bizi bizden ziyade anlatacak eserlerimizle, yatırımlarımızla, plan ve projelerimizle giriyoruz. AK Parti lafla seçime girmiyor, eserleriyle seçime giriyor, projeleriyle seçime giriyor. AK Parti demokrasinin yerelde başladığına inanmış, bunu ilke edinmiş, yerelden yola çıkarak geneli yani 780 bin kilometrekarenin tamamını hatta yeryüzünü, insanlığı kucaklayan bir anlayış sergileyerek yoluna devam etmişir. Siyaset anlayışımızda bu var. AK Parti 1994`te İstanbul`da başlayan belediyecilik serüvenini önemli bir tecrübe olarak almış, bunun üzerine geneli, ulusalı ve küreseli bina etmiştir. 1994`ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübemiz var."

Erdoğan, 3 dönem hatta, dört dönem hizmet veren her seçimde memnuniyeti artırmış şekilde yoluna devam eden çok sayıda başarılı belediye başkanları olduğunu vurgulayarak, AK Parti çatısı altında oluşan tecrübeden de istifade eden belediye başkanlarının uyum ve koordinasyon içinde birikimlerini paylaşarak, kardeşçe, el ele, omuz omuza  en kaliteli hizmeti şehirlere sunduğunu anlattı. 

Başbakan Erdoğan, "AK Parti`nin belediyecilik anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz" dedi.

Konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Erdoğan, "Sizin şu andaki heyecanınızı dışarıdaki kardeşlerim ekranlarda izliyorlar. Bir bu kadar kardeşimiz de dışarıda. Onlara da sizler adına sevgiler selamlar sunuyorum" dedi.

 

 İŞTE AÇIKLANAN YENİ İLLER

Başkan adayı belirlenen il ve aday isimleri ise şöyle:

Bayburt Belediye Başkan Adayı: Mete Memiş

Sinop Belediye Başkan Adayı: Hamza İnce

Yalova Belediye Başkan Adayı: Yakup Bilgin Koçal

Kırıkkale Belediye Başkan Adayı: Mehmet Saygılı

Nevşehir Belediye Başkan Adayı: Hasan Ünver

Siirt Belediye Başkan Adayı: Ali İlbaş

Niğde Belediye Başkan Adayı: Faruk Akdoğan

Kırklareli Belediye Başkan Adayı: Selahattin Minsolmaz

Edirne Belediye Başkan Adayı: Ahmet Günşen

Muş Belediye Başkan Adayı: Feyat Asya

Yozgat Belediye Başkan Adayı: Kazım Arslan

Çanakkale Belediye Başkan Adayı: Mehmet Daniş

Çorum Belediye Başkan Adayı: Muzaffer Külcü

Elazığ Belediye Başkan Adayı: Mücahit Yanılmaz

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Vejdi Kahraman

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mustafa Yel

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Zeki Toçoğlu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ahmet Edip Uğur

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: İbrahim Karaosmanoğlu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Recep Altepe

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Kadir Topbaş

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04