``BAŞBAKAN ULUDERE OLAYINDAN DOLAYI VEBAL ALTINDADIR``

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "Uludere Ankara`nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Gök, aradan 2,5 yılı aşkın sürenin geçtiğini ve gelinen noktada geçen hafta verilen bir karar ile Uludere olayının adli a

Siyaset 24.06.2014 15:56:09 0
``BAŞBAKAN ULUDERE OLAYINDAN DOLAYI VEBAL ALTINDADIR``

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Uludere olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayının yargısal boyutunun kapatıldığını ifade ederek, "Başbakan, olayın olduğundan iki gün sonra söylediği `Uludere Ankara`nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak` sözünün altında kalmıştır. Başbakan vebal altındadır" dedi. 

Olayın yaşanmasının hemen ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "Uludere Ankara`nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Gök, aradan 2,5 yılı aşkın sürenin geçtiğini ve gelinen noktada geçen hafta verilen bir karar ile Uludere olayının adli açıdan da kapatıldığını söyledi. 

Uludere ile ilgili soruşturmanın üç merkezden ilerlediğini İçişleri Bakanlığı ile Meclis İnsan Hakları Komisyonu`nun raporlarından bir sonuç alınamadığını aktaran Gök, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı`nın takipsizlik kararına yapılan itirazın da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi`nce reddedildiğini aktardı. Böylece yargısal boyut itibariyle de Uludere olayının kapatıldığını ileri süren Gök, ölenlerin yakınlarının önündeki tek seçeneğin Anayasa Mahkemesi ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne yapacakları başvurular olduğunu anlattı. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin Türkiye`yi bu olay nedeniyle yüksek miktarda tazminata mahkum edebileceğini, ancak bu süreçlerin uzun zaman alacağını, ailelerin isteğinin ise para değil, sorumluların yargı önüne çıkması olduğunu ifade eden Gök, şunları kaydetti: 

"Başbakan, olayın olduğundan iki gün sonra söylediği `Uludere Ankara`nın karanlık dehlizlerinde kalmayacak` sözünün altında kalmıştır. Başbakan vebal altındadır. Ölenlerin çığlıkları, mağdurların acıları Başbakan`ın yakasındadır. Başbakan ve iktidar partisi tarihi bir vebal altındadır. Ölenler, öldükleriyle kalmıştır. Verilen hiçbir söz yerine getirilmemiştir. Sorumlular ortadayken hiçbiri hakkında işlem yapılmamıştır. Ve bu olay Başbakan`ın söylediğinin aksine Ankara`nın karanlık dehlizlerine terk edilmiştir." 

Olayın yaşandığı gün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldığını hatırlatan Gök, Uludere`de yaşananların MGK üyelerinin bilgisi dahilinde olduğunu da ileri sürdü. 



``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJNASI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90