BAŞKAN IRMAK?TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak ile Artuklu Haber?den, İsmail Dinçel görüştü. Başkan Irmak çok önemli açıklamalarda bulundu.

23.05.2016 08:58:03 0
                                BAŞKAN IRMAK?TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak ile Artuklu Haber’den,  İsmail Dinçel görüştü. Başkan Irmak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bir ilki başaran Artuklu Haber,Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak ile Görüşerek Dünü Bugünü ve Yarını konuştu.Başkan Mehmet Emin Irmak Artuklu Belediyesinin çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Artuklu Haber’den İsmail Dinçel’e açıklamalarda bulunan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak, Açıklamalarında kişilerin değil Halkın çıkarlarının kendileri için önemli olduğunu, Belediyelerin işinin sadece yol, ,Kanalizasyon yapmak olmadığını Halkın Mutluluğundan bile Belediyelerin sorumlu olduklarını ifade ederek, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile ortak hazırladıkları 2 Çevre Yolu Projesinin hazır olduğunu açıkladı.

Başkan Irmak Kameramıza şu açıklamalarda bulundu;

‘’ Mardin 1.caddenin tek yön  trafiğe dönüştürülmesi  Artuklu Belediyesinin bilgisi dışında yapılmıştır.Artuklu Belediyesi olarak Mardin 1.Caddenin yapılanmasını istedik. Biz Artuklu Belediyesi olarak,1.Caddenin tek yön yapılmasına kararını doğru bulmuyoruz. Çok katlı otoparkın bir an önce bitirilip 1.Caddenin yayalaştırılmasını istedik. Biz Artuklu Belediyesi olarak bunu savunduk.

Biz Artuklu halkının yanındayız. Biz Artuklu halkının mağduriyetini istemeyiz.Artuklu halkının mağduriyeti bizim mağduriyetimizdir.

Şimdi insanlar bunu karıştırıyor. Mardin Artuklu’da bazı alanlar var Karayollarına aittir,Bazı caddeler var Mardin Büyükşehir Belediyesine aittir. Bazı caddeler de Artuklu Belediyesine aittir.

Pratikte yapılan bu uygulamada insanlar Büyükşehir Belediyesi yeni olduğu için bu ayrımı doğru yapamıyor. İşte Artuklu bu oldu. Hâlbuki caddeye bakıyorsun ki Karayollarının bazen bakıyorsun ki Büyükşehir’e ait.Halk bunun ayırımını yapmadığı müddetçe bu da zaman alacaktır.4-5 sene sonra  insanlar anlayabilecekler. ’Dedi.

Başkan Irmak Mardin’e Çevre yolu yapılmasına ilişkin olarak şu açıklamada bulundu:’’Artuklu Belediyesi olarak,Büyükşehir Belediyesi ile Ortak yaptığımız İmar Revizyon Planı var.Yapılıyor.Şu an 5 Binliktir.

Mardin’e 2 Tane çevre yolu, Birisi Kabaladan,Artuklu Üniversitesi’ne,Diyarbakır yoluna bağlanmak suretiyle, Bir diğeri de  Artuklu Üniversitesi Türkmen Deresinden İstasyona bağlanmak üzere şehrin içindeki trafik yoğunluğunu çevre yollarına vermek suretiyle bir planlama yaptık. Bir aya kadar askıya çıkacak ve bu çalışmalar devam edecek.Kızıltepe kavşağında bir altüst geçit,,eski Mardin’den Yenişehir’e Merkez Muammer Güler evlendirme dairesinin,Kabala Midyat karayoluna dönerken ki caddeye de üst geçit yapılmadığı müddetçe trafik rahatlamayacaktır.

Ayrıca bzaı kamı ve özel kurumlarının ya sa özel şahısların işgal ettiği yollar vardır.Mesala Eski Devlet Hastanesi,Savcılık Lojmanları,Adliye Lojmanları…gİbi

İmar olmamasına rağmen Kurumlar tarafından işgal edilmiş,kapatılmış,bütün caddeleri şimdi açıyoruz. Diyeceksiniz ki bu çalışmalar tek başına yeterli mi? Hayır. Yani Belediyeler 50 yıllık,100 yıllık planlamalar yapmalıdır. Biz asla 10 Yıllık proje ile uğraşmayız. Yani günü kurtarma gibi bir düşüncemiz yok. Burada halkın bir kesiminin çıkarlarına dokunmuş olabiliriz. Âmâ bizim genel çalışmalarımız Halkın ve Kamunun çıkarınadır. Kamu kurumu bize kızmış,O’nun çıkarlarına dokunmuşuzdur. Bu bizi ilgilendirmez. Önemli olan O bölgede yaşayan insanların rahat yaşamasını sağlamaktır.

Köyler de bize yüklendi.Artuklu Belediyesine 4 tane Belde,92 Mahalle, Mardin Merkez  bağlandı.

Şimdi Mahalleler arasında ki standardı korumak zorundasınız. Yani 70-80 Yıldır bazı Mahallelere hizmet götürülmemiş. Köylere yaşam evleri yapmak, Parke döşemek, hizmet götürmek zorundasınız.

Halktan da bizim beklentilerimiz var. Yani inşaat yapacaksınız ve insanlara bunları satacaksınız. Siz sadece parayı düşünürseniz Komşunuza da, sattığınız insana da, Belediyeye de, Şehrinize de zarar vermiş olursunuz.

Şimdi Belediyeler biliyorsunuz insanların can ve Mal güvenliklerinden de sorumludurlar. Kaldı ki Belediyelerin işi sadece parke döşemek, ya da kanalizasyon yapmak değildir.

Artuklu Belediyesi olarak, hazırladığımız projelerle ilgili yoğun çalışmalarımız var. İşimiz zordur.

Ben Mardin Yenişehir’i İstanbul’un Zeytinburnu ilçesine benzetiyorum. Zeytinburnu 80 Yyıl önce yapıldı. Mardin Yenişehir ise adı üstünde yeni yapıldı.20 yıllık mazisi var.

Yenişehir’de Kentsel Dönüşüm başladı. Caddeler küçük. Biz geçmişteki arkadaşları da suçlamıyoruz. O zamanki Konjonktür belki öyle gerektiriyordu.

Dediğim gibi Ada sınırlamasını 3 Bin metrekarenin altındaki adaya imar izni artık vermeyeceğiz. Yeşil alan ve Otopark olmazsa olmazlarımızdandır. Ancak Geçmişte verilen ruhsatlar var.Bunlarla ilgili kararımızı da netleştireceğiz.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

Haber.Abdullah Ortaç

Röportaj.İsmail Dinçel

Kamera:Bedirhan Dinçel

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04