BAŞKAN AKGÜL`DEN ``ÖZGECAN`` DALIŞI

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla Nata Vega AVM?de bulunan köpek balıklarıyla dolu akvaryuma dalış yaptı.

9.03.2015 11:10:37 0
BAŞKAN AKGÜL`DEN  ``ÖZGECAN`` DALIŞI

 

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla Nata Vega AVM’de bulunan köpek balıklarıyla dolu akvaryuma dalış yaptı. Dalış öncesi vatandaşlarla küçük bir söyleşi gerçekleştiren Akgül, eşi Zeliha Akgül ile birlikte alışveriş merkezinde bulunan kadınlara kırmızı karanfil dağıttı. Dalış kıyafetlerini giydikten sonra köpek balıklarının ve çeşitli balıkların bulunduğu akvaryuma dalan Akgül ve Ercümen, akvaryumda “Özgecan için” yazılı pankart açtı. Akvaryumdan çıkar çıkmaz dalış kıyafetleriyle basının karşısına geçen ikili, kadına şiddete dikkat çekmeyi amaçladıklarını söylediler. Dünyadaki şiddeti azaltma yönünde bir etkinlik gerçekleştirerek kadına şiddete dur demek istediklerini kaydeden Akgül, köpek balığının yanında bile rahatça gezilirken kadına ve çocuğa şiddetin bitmesi gerektiğine vurgu yaptık dedi.

Anlamlı dalış

Kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Akgül, “Öncelikle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Özgecan ile simgeleşen kadına şiddete dur demek için düzenlenen bir organizasyondu. Türkiye’de ve dünyada artık kadına ve çocuğa şiddetin bitmesi gerektiğine, bunun bir milat olması gerektiğine inanıyorum. İnşallah bu bir farkındalık oluşturur. Çünkü kadın mutlu olursa toplum da mutlu olur. Kadın huzurlu olursa toplum da huzurlu olur. Kadın umutlu olursa geleceğe daha güvenle bakacağız diye düşünüyorum” dedi. Ercümen ise, “Suyun altında nefesimizi tüm kadınlar için tuttuk. Kadına şiddet konusuna ve Özgecan Aslan’a buradan mesaj yollamak istedik. Tüm kalpler bugün bir herhalde, kadın ve erkek diye değil. Dünyadaki şiddeti azaltma yönünde biz de küçük bir etkinlik yapmak istedik” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00