BAŞKAN ALAN, CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMINI GURBETÇİLERE ANLATACAK

Elazığ TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Cazibe Merkezleri Programı?nın gurbetçilere anlatılması ve Elazığ?ın bu kapsamda yeni yatırımlar kazanması noktasında Almanya, Hollanda ve Fransa?da toplantılar yapacağını açıkladı.

5.04.2017 21:28:42 0
BAŞKAN ALAN, CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMINI GURBETÇİLERE ANLATACAK

 

Elazığ TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Cazibe Merkezleri Programı’nın gurbetçilere anlatılması ve Elazığ’ın bu kapsamda yeni yatırımlar kazanması noktasında Almanya, Hollanda ve Fransa’da toplantılar yapacağını açıkladı.

 

HEDEF ELAZIĞ'A  YENİ YATIRIMLAR KAZANDIRMAK

 

Başkan Alan, 6-13 Nisan tarihleri arasında Almanya Frankfurt, Hollanda Denhag ve Fransa Paris’te üç ayrı toplantı ile bu ülkelerde yaşayan gurbetçi işadamlarıyla bir araya gelineceğini ve Cazibe Merkezleri Programı hakkında detaylı bilgiler verilerek Elazığ’a yatırım noktasında önemli bir adım atılacağını söyledi.

 

Alan konuya ilişkin konuşmasında “Cumhuriyet tarihimizin en büyük destek ve teşviklerini içeren Cazibe Merkezleri Programını Ankara ve İstanbul’da farklı tarihlerde il protokol üyelerimizin ve şahsımın bizzat katıldığı çeşitli toplantılarda işadamlarımızla değerlendirdik. Özellikle kendi vatanlarına yatırım yapmak isteyen ve bunun için sürekli bir arayış içerisinde olan gurbetçi hemşerilerimize gidilerek programın anlatılmasının yararlı olacağı kanaatiyle Oda olarak önemli bir hazırlık yaptık. Elazığlı ve Türk işadamlarının en yoğun olarak bulunduğu Almanya, Hollanda ve Fransa’da birer organizasyon yaparak işadamlarımızla bir araya geleceğiz. 11 kişilik Elazığ TSO heyetinde, FKA Uzmanımızda yer alacak olup, Cazibe Merkezleri Programını tüm detayları ile işadamlarımıza anlatacağız. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak gurbetçi işadamlarımızın gönüllü danışmanı olarak bu süreçte kendilerine her türlü desteği vermek için seferber olacağız. Amacımız, bilgi ve sermaye birikimleri ve ticari bağlantılarıyla AB ülkelerinde söz sahibi olan bu işadamlarımızın ilimize yatırım yapmalarını sağlayarak, hem işsizliğe çare olmak, hem de kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması suretiyle ilimizin kalkınma ve gelişme sürecini hızlandırmaktır. İlimizin yatırımlar açısından önemli kaynakları ve potansiyeli ile birlikte ulaşım imkanları, jeopolitik konumu, Organize sanayi bölgeleri, üniversitesi, yetişmiş insan gücü ve güvenli liman oluşu yatırımlar açısından öne çıkmasına vesile olmaktadır. Dolayısı ile biz gurbetçi işadamlarımızı ilimize yatırıma davet ederken aynı zamanda kazanmaya da davet ediyoruz.” dedi.

 

                                       

                                         ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ

        HABER: FERİT  ERTOGAN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88