BAŞKAN DEMİR`DEN ``NEVRUZ BAYRAMI``MESAJI

Kızıltepe Toplumsal Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İdris Demir 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

21.03.2018 11:47:42 0
BAŞKAN DEMİR`DEN ``NEVRUZ BAYRAMI``MESAJI

Kızıltepe Toplumsal Dayanışma Derneği  Başkan Yardımcısı İdris Demir 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

 

Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Demir , toplumları sevgi ve barışla birbirlerine kaynaştıran bu bayramların kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşatılan önemli kültürel değerlerden biri olduğunu söyledi.

 

Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birliktelikleri güçlendiren, kültürel değerlerin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini  fade eden Başkan Demir , “Nevruz; tabiatın uyanışı, havaların ısınmasından ziyade birlik ve beraberliğin sembolüdür. Paylaşımcı ve birleştirici yönleriyle insanların kaynaşmasını sağlayan nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla umudu, kardeşliği, sevgiyi aşılamaktadır. Dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlayan  Nevruz’u, bu insancıl yaklaşımıyla evrensel bir nitelik ve önemde taşımaktadır. Geçmişimizde bu denli önemli bir yer edinen ve günümüzde de aynı coşkuyla kutlamaya devam ettiğimiz nevruzu barış ve huzur içinde gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir’’ dedi.

 

Başkan Demir  “Nevruz; insanlığın yeryüzünde kardeşçe paylaşmanın hak olduğunu hatırlatan baharın müjdecisidir. Barışın, kardeşliğin, umudun otuz yıldır beklenen rengârenk çiçeklerin yapraklarından yeniden doğuşun adıdır" ifadelerini kullandı.

 

Nevruzun, ortak bir coşkuyu içinde barındırarak hem medeniyetleri bir birine yakınlaştırmakta hem de barış ve huzur dolu bir ortamda baharın tüm renkleriyle karşılanmasını sağlandığını dile getiren Başkan İdris Demir , “Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli aktiviteler ile icra ederek hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünyanın Nevruz şenliklerinin dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını dilerim ’ diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35