BAŞKAN DÜNDAR ,40 YILLIK KAN DAVASINI SONA ERDİRDİ

Mardin?in Artuklu ilçesinde Sağlam ve Aba aileleri arasındaki 40 yıllık kan davası bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla son buldu.

Mardin 15.08.2016 16:18:24 0
BAŞKAN DÜNDAR ,40 YILLIK KAN DAVASINI SONA ERDİRDİ

Mardin’in Artuklu ilçesinde Sağlam ve Aba aileleri arasındaki 40 yıllık kan davası bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla son buldu.

 Mardin’in Artuklu ilçesinde Sağlam ve Aba aileleri arasındaki 40 yıllık kan davası  Kızıltepe Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  :Mahmut DÜNDAR ın önderlik ettiği kanaat önderleri heyeti tarafından bailatılan Barış girişimi  neticesinde mutlu sona erişildi.

1976 yılında Artuklu ilçesine bağlı Çalışlı (Şaklane) köyünden Sağlam ve Sakalar (Şevreşke) Köyünde Aba aileleri arasında çıkan bir tartışma yüzünden iki kişinin yaşamını yitirdiği kavgadan sonra başlayan kan davası barışla son buldu.
Sağlam ve Aba aileleri arasında başlayan kan davasının sonlandırmak için devreye giren Kumlu köyü Muhtarı Adnan Doğan, İbrahim Elik, Şehmus Özkan, Abdülkerim Özdemir, Mahmut Dündar’dan oluşan barışı heyeti, Bölge’nin bazı din adamları ve kanaat önderlerinin girişimleri sonrası her iki ailenin büyüklerinin barışı kabul etmesi üzerine iki aile arasında başlayan kan davası Sakalar köyünde verilen barış yemeğiyle son buldu.
40 Yıllık kan davasını sonlandırmak için uzun süredir kanaat önderleriyle birlikte çabaladıklarını söyleyen Kumlu Köyü Muhtarı Adnan Doğan, “iki aile arasındaki husumetin sonlandırılması için buradayız. İnsan hayatında hata yapabilir. Dolayısıyla insanın bir özelliği de tövbe etmesi ve bunu kalıcı olmasıdır. Bizde burada bir tövbenin yapılışına şahitlik ediyoruz. Bu barış da bir büyüklüktür. İki aile arasında yıllardır süren bir kan davasını barışla sonuçlandırılmasının sevincini yaşıyoruz. İki ailenin barışması için verdiğimiz çaba sonuç verdi İki aile bundan böyle kardeşçe yaşamını sürdürecek. Bugün Sağlam ailesi barış yemeğini verdi yarında Aba ailesi barış yemeğini verecek” dedi.
Barış töreninde okunan Kur`an-ı Kerim ve ayetlerle; İslam dininde adam öldürmeye yer olmadığı, insanların ancak birlik beraberlik ve barış içerisinde yaşamayı emrettiği ve bu nedenle aralarında kan davası bulunan her iki ailenin bireyleri Kur`an-ı Kerim’in altından geçirerek aralarındaki kan davasını son bulundu. Barış törenin Sağlam ailesinin verdiği barış yemeğiyle son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88