BAŞKAN FAHRETTİN ENEZ`DEN ``RAMAZAN BAYRAMI`` MESAJI

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrettin Enez Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

4.06.2019 13:20:05 0
BAŞKAN FAHRETTİN ENEZ`DEN ``RAMAZAN BAYRAMI`` MESAJI

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrettin Enez Ramazan Bayramı  dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

 

Bayram ziyareti için Mardin'de bulunan Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrettin Enez  mesajında;

 

''Bayramlar, dinî ve millî hisleri hareketlendiren, insanlara yeni bir heyecan ve çalışma şevki kazandıran, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal ve ekonomik hayatı canlandıran, herkes tarafından özlemle beklenen müstesna günlerdir.

 

Bayramlar, bir taraftan; sevgi, saygı, barış, hoşgörü, ziyaretleşme, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını tazelerken, diğer taraftan da; kin, nefret, kızgınlık ve düşmanlık duygularını körelterek, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını yeniler. Toplumda huzur, barış ve güven ortamını oluşturur.

 

Özellikle Türk toplumu için büyük önem arz eden bu değerlerden uzak kalmak; medeniyet ölçüleri ile bağdaşmamak, hak ve adaletle ölçüşmemek, vicdandan ve insani duygulardan yoksun olmak demektir.

 

Hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada, insani değerler giderek azalırken, her geçen gün insanlığı uçuruma doğru sürüklemektedir. Bu değerlerin zayıflaması demek, güçlü olanların zayıflar üzerinde iktidarını pekiştirmesi ve hakimiyet kurması, gücünü onların üzerinde kullanması, huzur ve barış ortamının bozulması demektir.

 

Bu duygular, sadece dünya ülkeleri arasında değil, kendi toplumumuzda, kendi kentimizde, hatta kendi yakın çevremizde bile karşılaşıp, şahit olduğumuz olgulardır. Geri kalmış toplumlar günümüzde bu alanda çok ağır faturalar ödemektedir. Bu durum dünya barışını da tehdit etmektedir.

 

Barış,kardeşlik ve hoşgörünün hakim olduğu bir yaşam dileklerimle, Ramazan Bayramının Başta ülkemiz olmak üzere  tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi dileğiyle, Tüm Hemşehrilerimin Ramazan bayramını kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar dilerim.'' dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01