BAŞKAN İBRAHİM SİNCAR:`MARDİN`E TIP FAKÜLTESİ İSTİYORUZ``

Türkiye Mardini Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sıncar,Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesinin kurulması gerektiğini belirterek,herkesi bu konuda destek vermeye çağırdı.

Mardin 6.01.2017 06:37:56 0
BAŞKAN İBRAHİM  SİNCAR:`MARDİN`E TIP FAKÜLTESİ İSTİYORUZ``

Türkiye Mardini Tanıtma Vakfı Başkanı  İbrahim Sıncar,Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesinin kurulması gerektiğini belirterek,herkesi bu konuda destek vermeye çağırdı.

 

Hükümet olarak Mardin’e  son yıllarda görülmemiş derecede yapılan  sağlık yatrımlarına rağmen diğer illerden ve Kardeş ülke Suriye'den  artan göç nedeniyle sağlık yatırımlarının artık yetersiz  kaldığına dikkat çeken  Türkiye Mardin Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sıncar Mardin’in Büyükşehir olmasına rağmen halen  tıp fakültesi ve araştırma hastanesinin Mardin'de bulunmadığını belirterek,bunun Mardin ve  Bölge için çok büyük eksiklik olduğunu söyledi.



 Mardin’de Artuklu Üniversitesi bünyesinde acilen Tıp Fakültesi kurulmasını istiyoruz diyen Türkiye Mardini Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar, Bölgede stratejik bir konumda bulunan Mardin ilinde ,   halen tıp fakültesinin kurulmadığını ifade ederek   şunları söyledi; “Türkiye’de sağlık alanında yapılan gelişmelere rağmen Mardin’in bu konuda çok yetersiz kaldığını görüyoruz. Birçok ilde bugün tıp fakülteleri bulunmasına rağmen ve  Mardin, büyükşehir olmasına rağmen tıp fakültesi ve araştırma hastanesi yok. Bu büyük bir eksikliktir. Tıp fakültesi ile araştırma hastanesinin kurulması için yetkililerin biran önce harekete geçmesi gerekiyor..Ortadoğuda önemli bir kavşakta bulunan ve Hem Irak hem de Suriye ile sınır kapısı bulunan   Mardin İlinin  Sağlık Turizminde de söz sahibi olabilmesi için Mutlaka Tıp Fakültesi kurulmasının gerektiğini ifade ederek YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanlığını  da göreve çağırarak,üstlerine düşen görevi yapmaya çağırdı.

 

Yıllardır Mardin'de hastaların Diğer illerdeki Üniversite hastanelerine götürülene kadar yolda kaybedildiğine dikkat Çeken Başkan Sincar,Mardin Tıp Fakültesinin mutlaka kurulması gerektiğini belirterek,Mardinli İş adamlarının da maddi olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını inanıyorum.Mardin halkının  bu konuda üstüne düşen görevi yapmaya hazır olduğunu,Devletin de üstüne düşeni yapması gerektiğini belirten Başkan Sıncar,Tıp Fakültesinin acilen kurulması için  ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız''Dedi.

 

Başkan Sincar,Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulması istenen Tıp fakültesi sorunu iyi bir lobi faaliyeti ve bütçe ile birlikte ele alındığında kolay çözülebilecektir.Bu çözümden hem Üniversite hem de  Mardin halkı  karlı çıkacaktır.Yerel ve Ulusal düzeyde olabilecek maddi katkıların organizasyonu için kurumsal bir yapılanmaya acil gereksinim vardır.''diyerek,lobi çalışmalarına da hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

Mardin Milletvekillerinin de bu konuya yeteri kadar destek vermesi ve Gerekli kurumlar  nezdinde girişimlerini hızlandırması gerektiğini de belirten Sincar,Mardin Şehrinin makus talihini yenebilmesi ve Şehrin kalkınmasına önemli katkı sağlayacak Tıp akültesinin mutlaka Mardin'e kazandırılması için Tüm Mardinli STK'larının da üstüne düşen görevi yerine getireceklerine inanıyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19