BAŞKAN ÖNEL?DEN BES DUYURUSU

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 45 yaş altı çalışanların önemli bir kararın arifesinde olduğunu belirterek, 1 Ocak?tan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi?ne otomatik olarak katılacak çalışanların ya ayr

9.11.2016 12:53:07 0
BAŞKAN ÖNEL?DEN BES DUYURUSU

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 45 yaş altı çalışanların önemli bir kararın arifesinde olduğunu belirterek, 1 Ocak’tan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik olarak katılacak çalışanların ya ayrılacağını ya da kalarak 3’lü destekten yararlanıp, ikinci emekli maaşını elde edeceklerini söyledi.

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 45 yaş altı ücretli çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren Bireysel emeklilik Sistemi'ne otomatik katılımın başladığını hatırlattı. Çalışanların işverenleri tarafından bir bireysel emeklilik planına dahil edileceğini söyleyen Başkan Önel, “İsteyen cayma hakkını kullanacak, isteyen de sistemde kalarak hem 3'lü destekten yararlanıp hem de ikinci emekli maaşını elde edecek” dedi.

ŞİRKETİ İŞVERENLER BELİRLEYECEK

Emeklilik şirketini işverenlerin seçeceğini ve buraya çalışanlarını otomatik olarak kaydedeceklerini de ifade eden Başkan Önel, “Hangi işverenlerin ne zaman kapsama alınacağı Bakanlar Kurulu kararında net bir şekilde ortaya çıkacak. Emeklilik şirketinin seçimi işverene ait, fakat fon tercihi çalışana ait olacak. Çalışan 2 aylık sürede cayma hakkını kullanmadı diyelim, ondan sonra da birikimlerini alıp sistemden ayrılabilecek. Yüzde 25 devlet katkısı burada da mevcut. Bir de cayma hakkını kullanmayanlara bin lira 'hoşgeldin bonusu', 'ek devlet katkısı' dediğimiz bir ilave sunulacak. Sistemden emekli olduktan sonra, eğer birikimlerinizi maaş olarak almak isterseniz yüzde 5 ekstra devlet katkısı yapılacak."

 

ARTUKLU HABER AJANASI-MERSİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69