BAŞKAN ÖNEL?DEN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK MÜJDE

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, Girişimcilerin işletmelerini kurmadan da KOSGEB`e kredi için müracaat edebileceklerini belirterek, yeni sistem ile verimsiz yatırımların önüne geçilmiş olacağını söyledi.

14.02.2017 18:09:52 0
BAŞKAN ÖNEL?DEN GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK  MÜJDE

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, Girişimcilerin işletmelerini kurmadan da KOSGEB'e kredi için müracaat edebileceklerini belirterek, yeni sistem ile verimsiz yatırımların önüne geçilmiş olacağını söyledi.

 

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel,  KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programında yapılan düzenlemeyle girişimcilerin işletmelerini kurmadan kredi için müracaat edebileceklerini duyurdu. Daha önce girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp, sertifikasını alanların işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvurabildiklerini hatırlatan Başkan Önel, yapılan düzenlemeyle girişimcilerin iş yerlerini açmadan kredi müracaatında bulunmalarının önünün açıldığını belirtti.

 

İŞLETME AÇMA ZORUNLULUĞU YOK

 

Söz konusu değişiklikten sonra işletmesini kuran ancak hala KOSGEB'e müracaat etmeyen girişimcilerin 31 Aralık 2017'ye kadar KOSGEB'e başvurarak programdan faydalanabileceklerine dikkati çeken Önel, "Bu tarihten sonra yalnızca işletmelerini açmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilere onay verilecek. Girişimcilerin başvuru formları, oluşturulan kurullar tarafından kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, karlılık ve sektörel fırsatlar gibi kriterlere göre değerlendirilecek, olumlu ya da olumsuz sonuç esnaf adayına bildirilecek." ifadelerini kullandı.

 

90 GÜN SÜRENİZ VAR

 

Başvurusu onaylanan girişimci adaylarının ilgili KOSGEB müdürlüklerinde gerekli işlemleri tamamlaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Önel, “İşlemleri 90 gün içerisinde yapmayan girişimci adaylarının başvuruları reddedilecek. Girişimci adayının en fazla üç kez başvuru hakkı bulunuyor. Yapılan bu başvurularda üç kez üst üste olumsuz sonuç alındığında girişimci adayının başvuru hakkı kaybolacak. Bir girişimci bu destek programından yalnızca bir kez faydalanabilecek. Ayrıca yeni sistem ile verimsiz yatırımların önüne geçilmiş olacak" şeklinde konuştu.    

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN            


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88