BAŞKAN ÖTER:` BAYRAMLARIMIZ HUZURA BARIŞA VESİLE OLAMIYIRSA SUÇ BİZDE.!`

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.Öter Mesajında,`Bayramlarımız Huzura,Barışa vesile olamıyorsa,suç bizde!`dedi.

31.08.2017 09:00:58 0
BAŞKAN ÖTER:`  BAYRAMLARIMIZ HUZURA BARIŞA VESİLE OLAMIYIRSA SUÇ BİZDE.!`

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.Öter Mesajında,'Bayramlarımız Huzura,Barışa vesile olamıyorsa,suç bizde!'dedi.

 

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''İslam âleminin İki büyük dini bayramlarından biri olan bir kurban bayramını daha buruk ve üzgün bir şekilde yaşayacağız. Çünkü İslam aleminde,katliamlar, kan,  gözyaşı, ölümler, yaralanmalar,sürgünler ve yıkımlar her geçen gün artarak devam ediyor.

 

Ağırlıklı olarak bu saydıklarım İslam âleminde yaşanıyor.

 

Oysa İslam dininde yaşam hakkı kutsaldır. Allah’ın verdiği canı ancak o alır. İslam dini hoşgörü ve sevgi, saygı ve adalet dinidir. Ortadoğu’da yaşanan bu yıkımlar, katliamlar tümüyle ekonomik ve siyasi rant ve çıkarlar üzerinedir. Güney sınırlarımızda 2013 den beri emperyalistlerin uyguladığı proje gereği, savaşlar devam etmektedir.  

 

İslam alemi içinde bulunduğu ve yaşadığı bu zilletin başlıca nedeni bana göre dinimizi, kutsal kitabımızı anlayamadığımızdan, yaşayamadığımızdan ve İslami şeklen yaşadığımızın bir sonucudur.

 

Nemrud’un ateşinden kurtulmuş olan Hz. İbrahim’in Allah tarafından sınanması sonucu gerçekleşen kurban olayı, O günden beri İslam âleminde kurban bayramı olarak kutlanır.

 

İslam âlemi büyük bir sınavla karşı karşıyadır. Bu sınavdan başarıyla çıkmanın yegâne yolu İslam ruhuna uygun, samimi bir sevgiyle birbirine kenetlenmekten geçer. Aksi halde Allah esirgesin gelecekte daha büyük acılar ve trajediler yaşanır ve bu günleri arayabiliriz.

 

Yüce Rabbimden dileğim mübarek Kurban bayramının yüzü suyu hürmetine Başta İslam âlemi olmak üzere 2017 yılı kurban bayramı tüm insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasına vesile olmasıdır. ''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35