BAŞKAN ÖTER;? CENAZEYE SALDIRMAK DÜŞMANCA BİR TAVIRDIR!`

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter Aysel Tuğluk?un vefat eden annesinin cenazesine yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

Mardin 15.09.2017 00:03:46 0
BAŞKAN ÖTER;? CENAZEYE SALDIRMAK DÜŞMANCA BİR TAVIRDIR!`

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter Aysel Tuğluk’un vefat eden annesinin cenazesine yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadı. 

 

Öter yaptığı açıklamada “ Ankara’da hayatını kayıp eden HDP.Eş genel başkan yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk mezara konulduktan sonra kendini bilmez bir kaç kişinin saldırısı sonucu defnedildiği yerden çıkarılmış ve Tunceli’ye götürülerek defnedilmiş.  Devlet yetkililerimiz cenazenin gömüldüğü yerden  çıkarılarak başka bir yere götürülmesine izin vermemeliydi.                         İnsanlıktan nasibini almamış birkaç kendini bilmez provokatöre prim verilmiştir.

 

Ülkemiz  içerden ve dışarıdan emperyalist güçlerin proje ve tuzaklarıyla  kuşatıldığı bir dönemde sözde milliyetçilik maskesi adı  altında cenazeye saldırmak Dinimizin,geleneğimizin ve insani anlayışımızın kabul edemeyeceği bir davranıştır. 

 

Bu vatanı bize emanet eden ecdadımız savaştığı düşmanın  cenazesine saygı duymuş ve gömmüştür. Ama bu provokatör grup Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı ,üstelik bayan olan bir  insanın cenazesine kabirde saldırmış ve gömüldüğü yerden çıkartılmasını başarmıştır.

                                                                                 

Öter Devletimiz  buna asla  izin vermemeliydi. Bu provokatör grup  aynı zamanda Devletimize meydan okumuştur. Bu saldırı kardeşliğe,birliğe,beraberliğe ve birlikte yaşamaya yapılmış ahlaksızca ve vicdansızca  bir eylemdir.  Devletimizin savcıları,Hakimleri acil ve hızlı bir şekilde harekete geçmeli ve  bunu yapan ve yaptıranları ağır bir şekilde cezalandırmalıdır. Aksi halde yarın başka bir sebeple ve başka bir yerde benzer bir provokasyon yaşanabilir. Bu tür provokatif eylemler Ülkemizi karıştırmak isteyen ve İnsanlarımızı karşı karşıya getirmek için pusuda bekleyen düşmana altın tepside malzeme sunulmuş olur.”Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00