BAŞKAN ÖTER`DEN ANLAMLI TEŞEKKÜR

Dünyaca ünlü Mardin Bulgurunun sofralarda hak ettiği değeri bulması için mücadele eden Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Kızıltepe Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Şerif Öter,bölgede ve Mardin`de sofralarda Bulgur ikram edilmesi yönündeki mücad

29.08.2018 20:07:24 0
BAŞKAN ÖTER`DEN ANLAMLI TEŞEKKÜR

Dünyaca ünlü Mardin Bulgurunun sofralarda hak ettiği değeri bulması için mücadele eden Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu  ve Kızıltepe Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Şerif Öter,bölgede ve Mardin'de sofralarda Bulgur ikram edilmesi yönündeki mücadelesini aralıksız olarak sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz Günlerde aynı gün  katıldığı 2 ayrı düğünde yemeklerde  Prinç pilavı ikram edilmesini protesto ederek ,Pirinç pilavını yemeyen Başkan Öter,Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak yerli ürününe sahip, çık çağrısına uyanlardan  dernek yönetim kurulu üyesi Haci Münir Koçhan kardeşi Celal Koçhan'ın düğününde yemekte Bulgur ikram edilmesini sosyal medya hesabına taşıyarak kendilerini kutladı.

 

Başkan Öter sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları söyledi;''Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak yerli ürününe sahip, çık çağrımıza uyanlardan biride yönetim kurulu üyemiz Sevgili Haci Münir Koçhan kardeşi Celal Koçhan'ın düğününde ikram ettiği yemek menüsünde pirinç ile birlikte Mardin Bulgurunu ikram etti. Bu yarım milli ve yerli hassasiyetinden ötürü Haci Münir kardeşimi kutlarım. Misafirlerin büyük çoğunluğu bulgur tüketirken, gurur ve kibir anlayışın kültürü pirinç tabaklarda kaldığı gözden kaçmadı. Bu vesileyle çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz, Lütfen herkes yemekli toplantılarında Yerli ürün ikram ederek memleketinin üretimine sahip çıksın.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00