BAŞKAN ÖTER`DEN DEDAŞ`IN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE SERT TEPKİ

Kızıltepe zahireciler derneği ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu onursal başkanı Mehmet Şerif Öter elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ? ın kendi alacağını çiftçilerden tahsil edebilmek için kırsal alanlarda uyguladığı genel kesintiye sert tepki gösterd

Mardin 21.03.2018 23:34:53 0
BAŞKAN ÖTER`DEN DEDAŞ`IN ELEKTRİK  KESİNTİLERİNE SERT TEPKİ

Kızıltepe zahireciler derneği ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu onursal başkanı Mehmet Şerif Öter elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’ ın kendi alacağını çiftçilerden tahsil edebilmek için kırsal alanlarda uyguladığı genel kesintiye  sert tepki gösterdi.
Başkan Öter konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “ Elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ son birkaç gündür Mardin İlimize bağlı yüzlerce köyün elektriklerini kesmiş.  Gerekçe olarak bazı abonelerin elektrik borçlarını ödemediği için. 


Hukuk Devletinde bireyin suçu topluma ödetilemez;


Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Öter.  “Dolayısıyla kim suç işlerse ceza ve müeyyideler o kişilere uygulanır.  Kimler  elektrik borcunu ödemiyorsa ancak ve ancak o kişilere yönelik hukuki zeminde icra, kesinti vs. yaptırımlar uygulayabilir. DEDAŞ Genel kesinti uygulamasıyla hiç elektrik borcu olmayan aboneleri haksız yere mağdur ettiği  gibi, köylere içme suyu sağlayan ve Büyükşehir belediyesi tarafından ödemesi yapılan kuyuların elektriklerinin kesilmesiyle köylerde yaşayan İnsanlar ve diğer canlılar içecek su sıkıntısı yaşıyor.


Borcu olmayanların elektriğini kesmek hukuk dışıdır, zulümdür;


Öter şöyle devam etti. Elektrik borcunu düzenli ödeyen aboneler DEDAŞ kesintisiz enerji verebilseydi, borcunu ödemeyenleri de ödemeye teşvik etmiş olurdu. Ama şimdi tam tersi bir durum ortaya çıkıyor. Borcunu Ödeyen ve ödemeyen aynı şekilde kesinti cezasına maruz kaldığı için borcuna sadık abonelerin de cezalandırıldığı algısı oluşuyor. Hükümete de  çağrıda bulunan Öter  “Tarım milli servettir, Hükümetimiz acilen bu konuya müdahale etmeli ve sorunu çözmelidir. Bölge ekonomisinin temeli ziraattır. Bu sene bölge kurak geçiyor. Suya acil ihtiyaç duyulmaktadır. Sorunu bir an önce çözüme kavuşturmak herkesten önce  İktidar partisine mensup Mardin siyasetçilerinin başta gelen en önemli görevidir.  Nedense hemen her sene tarımın suya hayati derecede ihtiyaç duyduğu Mart ve Nisan dönemlerinde bu sorunun fitili  ateşleniyor.  Öter Ak ile kara suçlu ile suçsuz, haklı ile haksız karıştırılarak genel, toplu cezalandırma uygulaması bölgeyi politize edecektir. “Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71