BAŞKAN ÖTER`DEN KIZILTEPE ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ,Kızıltepe Çevre Yoluna İlişkin olarak Artuklu Haber İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç`a çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 26.11.2019 14:15:00 0
BAŞKAN ÖTER`DEN KIZILTEPE ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ,Kızıltepe Çevre Yoluna İlişkin olarak Artuklu Haber İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Uluslararsı İpek Yolu  güzergahında bulunan  Türkiye'nin  nufüsu  yoğun en büyük ilçelerinden biri olan  Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yoğun taşıt trafiğine rağmen Çevre yolunun bulunmaması nedeniyle ,ilçede yaşanan Trfafik  kazalarında hem can hem de mal kaybının yüksek olduğunu belirterek,Kızıltepe ilçesinin en önemli, birinci sırada yaşamsal sorunu haline gelen  çevre yolunun yapılması için son birkaç yıldır yapılan girişimlerin netice vermemesi üzerine;60 Bileşeni ve yaklaşık 10.000 üyesi bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu yönetimi  olarak geçen sene çevre yolu için  imza kampanyası başlatıklarına dikkat çekerek “Kızıltepe halkı da  imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Toplanan 92 bin 897 adet imza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve   TBMM’nde temsil edilen siyasi partilere gönderdik ve konuyla ilgili yardım talebinde bulunduk.

 

Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğüne yaptığımız başvuruya da  Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen cevabi yazıda  , Kızıltepe çevre yolu ile ilgili avam projesinin  mevcut olduğu bildirildi.Oysa  böylesine hayati derecede zaruret haline gelmiş Kızıltepe çevre yolu ile ilgili yetkililerin temenni ve oyalama yaklaşımı Kızıltepe insanımızın önemsenmeme algısını oluşturmaktadır. Çünkü böylesine araç yoğunluğunun olduğu her yerde en az bir ve daha fazla çevre yolları yapılmıştır. Konunun önem ve aciliyetine binaen federasyon olarak bir kez daha Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne yazı yazarak mevcut denilen projenin neden uygulamaya geçilmediği sorulmuş ve konunun önemine dikkat çekilmiştir.Ayrıca MTDF olarak bir kez daha Cumhurbaşkanımıza yazı yazarak kendilerinden yardım talep ettik.

 

Bugüne kadar acil olarak Projesi hazırlanıp ihale aşamasına gelmesi  gereken Kızıltepe Çevre yolu ile ilgili ciddi bir çalışma yapılmadığından MTDF yönetimi olarak sesimizi duyurmak ve Kamuoyu oluşturmak amacıyla yetkili makamlardan gerekli izinleri aldıktan sonra eylem yapmayı planlıyorduk.Ancak Suriye'de TSK tarafından Barış Pınarı Harekatının başlatılması ve Kahraman Mehmetçiklerin burada Operasyon düzenlemesi nedeniyle şimdilik ,Eylemimizi ertelemek zorunda kaldık.

 

MTDF Genl Başkanı Mehmet Şerif Öter,Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'ın sorduğu ,'' Yerel Yöneticiler ve Siyaset Adamları ile Kızıltepe Çevre Yolu konusunda görüşmeleriniz oldu mu?Mardin Milletvekilleri ile görüşmeleriniz oldu mu?,Bu yönde çabaları var mı? Ne düşünüyorsunuz? sorusu üzerine Başkan Öter şunları söyledi;''Yerel yönetcilerimiz ile biz bir defa değil,hemen,hemen defaten biz kendilerine bu konuyu ilettik.Kendileri de söylem de bizden daha fazla sahip çıktıklarını söylüyorlar.,Ancak sadece sözde kalıyorlar.,Devletimiz dümdüz araziye Çevre Yolu yapmaktan aciz değil.,Sayın Cumhurbaşkaımız,Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza olayın vehamet, ve Çevre Yolu'nun gerekliliği gerektiği gibi arz edilirse,iletilirse yapılacak.Bugün bakıyorsunuz Dünyanın en büyük tünelini ,dağları delip,karadenize devletimiz tüneller yapıyor.yeraltı geçitleri yapıyor,Sultan Selim köprüleri yapıyor,''Dedi.

 

Mehmet Şerif Öter,Yerel Yöneticileri olsun  ve İktidar Milletvekilleri olsun bu konuyu birinci göndem yapmıyorlar,İnsanlarımız ölüyor.Başka bir konu olsa yani her yerde sorunlar  var,bir çok sorunumuz var ama  burada ölümler var.Genç insanlar ,yaşlı insanlar ölüyor.Bu Konuda tüm yetkililere iş düşüyor.''Dedi.

 

Başkan Öter Abdullah Ortaç tarafından sorulan;''Sayın Başkan Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya tarafından bundan bir kaç gün önce yaptığı basın açıklamasında KızıltepeÇvre Yolu ile ilgili girişimlerinin bulunduğu yönünde açıklaması oldu.Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz,Bu konudaki düşünceleriniz nedir? şeklindeki sorusuna da Öter şu yanıtı verdi;''Ben de bu açıklamayı basından okudum.İnşallah diyorum.Fakat Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden Federasyonumuz gönderilen cevabi yazıda avam projesinin hazır olduğu söyleniyor.Ama öte taraftan da biz sonuç bekliyoruz.Yıllardır bu sorun devam ediyor.Kızltepe ,Mardin kadar hayati önem arz etmeyen yerlere çevre yolu yapılıyor.Osmaniye Kızıltepenin 2 Mahallesi kasdar değil 2 otobanı,3 çevre yolu var.Bizde halen yok.Temenniler var,girişimler var.Girişimlerin sonucunu bekliyoruz.Biz olumlu sonuç bekliyoruz''şeklinde cevapladı.

 

 

Başkan Mehmet Şerif Öter,Barış Pınarı Harekatının sona ermesini  müteakip,MTDF yönetimi olarak gerekli yasal izinleri aldıktan sonra,Kamuoyu oluşturacak  Eylem yapmayı düşünüyoruz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER

RÖPORTAJ;ABDULLAH ORTAÇ

 

 


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00