BAŞKAN ÖTER`DEN ``RAMAZAN AYI``MESAJI

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mardin 25.04.2020 21:59:37 0
BAŞKAN ÖTER`DEN ``RAMAZAN AYI``MESAJI

Mardin toplumsal dayanışma federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Öter yayımladığı mesajda, mübarek Ramazan ayına girmenin sevincini ve heyecanının yaşıyoruz. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim bu Ay’da nazil olmaya başlamış, bin aydan hayırlı olan mübarek Kadir gecesini içinde barındıran bu mukaddes Ramazan ayı biz Müslümanlar için günahlardan arınmak ve İlahi rahmete kavuşmak için dünya hazinelerinden çok daha değerli fırsatlar sunmaktadır.

 

 

 Oruç, namaz ve yardımlaşma ibadetlerinin yapılacağı bu mübarek ramazan ayını Mutlaka özüne uygun bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Öter “Müslümanlar arasında zayıflanan yardımlaşma, dayanışma, kaynaşma ve en önemlisi güven duygusunu yeniden güçlendirilmelidir.

 

Hepimiz oturup, nefis muhasebesi yapmalıyız. Oruç tutarken yoksulları, çaresizleri, açları ve ihtiyaç sahipleri unutmamalı, sadece ramazanda değil her zaman hatırlamalı ve yardım eli uzatmalıyız.

 

Dünyayı etkisi altına alan, adına coronavirüs dedikleri salgın tüm insanlığı adeta esir almış ve evlere hapsetmiş, kendini dünyanın hâkimi sanan bazı mağrur güç sahiplerinin adeta çaresiz kaldığı bu günlerde başta Müslümanlar olmak üzere herkesin hatalarını gözden geçirmesi, kendine çeki düzen vermesi umuduyla Ülkemizin ve dünyanın mücadele ettiği bu salgın hastalığın en kısa sürede son bulması için başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek ramazanın yüzü suyu hürmetine yüce Rabbimden niyazda bulunuyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mardinli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin mübarek ramazan-ı şeriflerini tebrik eder, İnsanlığın kurtuluş ve hidayetine vesile olmasını temenni ederim. “Dedi.      

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36