BAŞKAN ÖTER`DEN YENİ ZELENDA KATLİAMINA BÜYÜK TEPKİ

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF). Başkanı Mehmet Şerif Öter Yaptığı açıklamada Yeni Zelanda?da Camiye yapılan silahlı saldırının tek izahı Müslümanlara duyulan kin ve nefretin sonucudur.

15.03.2019 17:06:22 0
BAŞKAN ÖTER`DEN YENİ ZELENDA KATLİAMINA BÜYÜK TEPKİ

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF. Başkanı Mehmet Şerif Öter Yaptığı açıklamada Yeni Zelanda’da Camiye yapılan silahlı saldırının tek izahı Müslümanlara duyulan kin ve nefretin sonucudur.

 

MTDF.Başkanı Öter “Yeni Zelanda’da Camiye  canice,vahşice yapılan ırkçı,faşist saldırıda onlarca Müslüman hayatını kayıp ederken çok sayıda Müslüman yaralanmış. Dünyanın En büyük barbar ve vahşi yaratıkları bile ibadet halindeki İnsanları katletmez.

 

Ne yazık ki Son zamanlarda bazı batı toplumlarında İslamofobi giderek artış göstermektedir.

 

Batı Söze gelince herkese insanlık, medeniyet, uygarlık, vicdan, merhamet vs. dersler vermeye çalışırken, kendi katillerini eğitmekten aciz olduğunu bu son katliamla bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Hani ibadethaneler dokunulmazdı.

 

                         Emperyalistler Müslümanlara yaşam hakkı tanımıyor.

Başkan Öter “Başını ABD. ve Siyonist İsrail ve bazı batılı ülkelerin çektiği sömürgeci emperyalist güçler asırlardır kendi çıkarları için Müslümanları kendi topraklarında sömürüyor, yaşam haklarını yok ediyor.

 

Bu yetmezmiş gibi kendilerine sığınmış Müslümanlara her türlü zulmü ve katliamları reva görüyor.

 

Bu katliamı gerçekleştiren Brenton Tarrant isimli vahşiyi ve işbirlikçilerini Şiddetle ve nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda hayatlarını kayıp eden, şehit düşen kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken; Tüm zalimler için yaşasın cehennem diyorum.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00