BAŞKAN ÖTER;``KADINLARIMIZ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ANILMALI``

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mardin 7.03.2018 12:23:16 0
BAŞKAN ÖTER;``KADINLARIMIZ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN  ANILMALI``

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Onursal Başkanı Mehmet Şerif Öter 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öter Mesajında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğunu söyledi.

Türkiye’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Öter, şunları söyledi:

 

“Unutmamalı ki kadınlar olmasaydı erkekler de olmazdı. Kadınlar

Her zaman  fedakâr ve cefakârca İnsanlığın merkezindeler. En zor şartlarda aile birliğin korunmasından gerektiğinde Ülke savunmasına kadar hayatlarını cesurca ortaya koyan değerli varlığımız kadınlarımız, ne yazık ki birçok Toplumda sömürülmekte ve istismar edilmektedir. Dünya emekçi kadınlar gününü kararlaştıran birleşmiş milletlerin merkezinin olduğu ülke olan emperyalist ABD Ne yazık ki çıkarı için Ortadoğu da sebep olduğu iç savaşlarda milyonlarca kadın katledilirken bir o kadarda evini yurdunu terk etmiş ve mülteci, durumunda perişan bir şekilde yaşamaya mahkûm bırakılmış. İşte böyle Ülkeler ne yazık ki söze gelince göstermelik birkaç çiçek ile üç beş kelimeyle kadına değer verdiklerini iddia ederler.”

 

Öter, “Cennet anaların ayağı altındadır diyen bir peygamberin ümmetinin bir ferdi olarak tüm kadınlarımızın gününü kutluyor ve saygılar sunuyorum. Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04