BAŞKAN SARUHAN`DAN ``23 NİSAN ``MESAJI

ADANA ESOB DİSİPLİN KURULU ÜYESİ VE KASAPLAR ODASI BAŞKANI SARUHAN YAĞMUR , 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLE TBMM?NİN 96.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

22.04.2016 10:04:43 0
BAŞKAN SARUHAN`DAN ``23 NİSAN ``MESAJI

ADANA ESOB DİSİPLİN KURULU ÜYESİ VE KASAPLAR ODASI BAŞKANI SARUHAN YAĞMUR , 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLE TBMM’NİN 96.KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

ADANA ESOB DİSİPLİN KURULU ÜYESİ VE KASAPLAR ODASI BAŞKANI SARUHAN YAĞMUR , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 96.Kuruluş Yıldönümü'nü yayınladığı mesajla kutladı.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından, "Bugünün küçükleri yarının büyükleridir" denilerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bütün çocuklara armağan edilen, Türkiye’nin ilk milli, dünyadaki tek evrensel çocuk bayramı olma özelliğini taşıdığına dikkat çeken Başkan YAĞMUR , Türkiye Cumhuriyeti açısından anlam ve önemi büyük olan TBMM’nin de kurulduğu bugünün, bağımsızlık bilincinin yeni nesillere aktarılması açısından da ayrı bir anlamı bulunduğunu belirtti.
23 Nisan 1920’de, çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesine bağlı olarak atıldığına işaret eden Başkan YAĞMUR, TBMM'nin Atatürk'ün, halka duyduğu güvenin bir eseri olduğu kadar, O'nun ruhunda yanan demokrasi ateşinin de göstergesi olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
“Çocuklarımız bu ülkenin en değerli varlıklarıdır. Onlar, güzel ülkemizin ümidi ve geleceğimizin güvencesidir. Ülkemiz, çocuklarımızın katkılarıyla aydınlık ufuklara doğru olan yolculuğunu, azim ve şevkle devam ettirecektir. Çocuklarımızı, laik, demokratik ve hukuk kurullarını bilen ve bu kurallara uyan fertler olarak yetiştirmeliyiz. Bu kanunda da vardır. Bu vesileyle, 96 yıl önce bu kutsal vatanı ve meclisi bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, bu topraklar üzerinde milli mücadelede canlarını vatanımız ve milletimizin geleceği için seve seve feda eden yüce şehitlerimize Allah'tan rahmet, şanlı gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, gözlerinden öpüyorum''dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46