BAŞKAN SEKİZKARDEŞ`TEN ``CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI``MESAJI

Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Av.Olcay Sekizkardeş , Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mardin 6.10.2016 13:33:25 0
  BAŞKAN  SEKİZKARDEŞ`TEN ``CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI``MESAJI

Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Av.Olcay Sekizkardeş , Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, cami ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Sekizkardeş, "Günde beş vakit olmak üzere, cuma ve bayram namazlarıyla, Allah'a secde edilen camiler, sevgi ve samimiyet duygularının, birlik ve beraberlik bağlarının kuvvetlendiği mekanlardır. Camiler mihrabıyla ibadeti, minber ve kürsüsüyle okulu temsil eden mekteplerdir. Camilerde dini görevleri icra için bulunan din görevlileri günün her saatinde halkla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren, toplumsal dayanışmaya, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıları büyük olan insanlardır. Bu yönüyle din görevlileri birleştirici, bütünleştirici ve barıştırıcı yönüyle de öne çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Din kisvesi altında insanların nasıl kandırıldığının ve nasıl farklı şekilde yönlendirildiğinin 15 Temmuz'dan sonraki süreçte net bir şekilde görüldüğünü de kaydeden Sekizkardeş, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve din görevlilerine ciddi görevler düştüğünü aktardı. Mesajında son olarak camilerin kutsal değerlerimiz içinde büyük pay sahibi mekanlar olduğuna dikkat çeken Sekizkardeş, şöyle devam etti:

"Zengin fakir, amir, memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik eder, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlarım."Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29