BAŞKAN TUNA GENÇLERLE BULUŞUYOR

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna?dan müjde üzerine müjde? Her hafta lise öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Tuna, Yenikent banliyö treni hattı ve bağlantı yolları projesinde önemli adımların atılacağını müjdeledi.

14.01.2016 10:23:59 0
BAŞKAN TUNA GENÇLERLE BULUŞUYOR

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan müjde üzerine müjde… Her hafta lise öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Tuna, Yenikent banliyö treni hattı ve bağlantı yolları projesinde önemli adımların atılacağını müjdeledi. 

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. “Başkan Tuna Gençlerle Baş Başa” programı kapsamında bugüne kadar binlerce öğrenciyle bir araya gelen Başkan Tuna, son olarak Nefise Andiçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Sincan Kültür Evi’nde gerçekleşen buluşmada Başkan Tuna, öğrencilerin Sincan’a ilişkin sorularını yanıtladı.

2016 yılında Sincan’da ulaşım konusunda ciddi adımların atılacağını müjdeleyen Başkan Tuna, Sincan banliyösünün Yenikent’e uzamasıyla ilgili proje çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Başkan Tuna, “Ulaştırma Bakanımızın talimatlarıyla Sincan banliyösünün Yenikent’e devam etmesiyle ilgili proje çalışmaları tamamlanmakta. İnşallah yıl içerisinde inşaat ihalesi yapılacak ve raylı sistem kısa sürede hizmete girecek” dedi.

SİNCAN ESKİŞEHİR YOLU’NA BAĞLANIYOR

Başkan Tuna, Eskişehir Yolu ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayacak bulvarın çalışmalarının da devam ettiğini kaydederek, “Sincan, Eskişehir Yolu’na bağlanıyor. Bu bulvar ile Sincan ulaşımda da altın çağını yaşayacak. Sincan’ın Eskişehir Yolu’na bağlanması ilçemizin gelişmesine de çok büyük katkı sağlayacak” diye konuştu. Başkan Tuna, Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak projenin temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını kaydetti. Tuna, “40 kilometrelik bu yol ile hem Sincan hem de Ankara ulaşımda rahat bir nefes alacak” dedi

YENİKENT’TE YENİ BİR HAYAT BAŞLAYACAK

Başkan Tuna, “Yenikent Akçaören’de yaklaşık 4 bin 500 dönümlük hazineye ait bir arazi var. Buranın büyük bir Üniversite kampüsü olması yönünde girişimlerimiz var. Yepyeni bir şehir gibi olacak. Üniversite ile birlikte konutlar, sosyal donatılar yer alacak. Bu bölgede bu tür proje için ulaşımın da rahat olması gerekir. Hepimiz biliyoruz ki yolun olmadığı yerde hayat da olmuyor. Gidemediğimiz yerde yaşayamıyoruz. Bunun için Yenikent’e ulaşım noktasında raylı sistemin de takibini yapıyoruz. Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak projeyle karayolu ulaşımı da sağlanacak. Bu projenin çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Eskişehir Yolu ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayacak bulvarın çalışmaları da devam ediyor. Tüm bu gelişmeler Yenikent’e dev üniversite kampüsü ile yaşam alanının önünü açacak” dedi.

DÜRÜST, ŞEFFAF, ADİL…

Başkan Tuna, öğrencilerin siyasetle ilgili merak ettiklerini de cevapladı. “Siyasette temel bir düstur var. Dürüst, şeffaf ve adil olmalısınız” diyen Başkan Tuna, her zaman her konuda net olduğunu ifade etti. Başkan Tuna, “Bugüne kadar popülizm hiçbir zaman yapmadım, yapmam da. Olmayacak şeylere evet demedim, demem de. Bir şey olmayacaksa olmayacaktır. Net oldum bugüne kadar ve bundan da bir şikayetim yok” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78