BAŞKAN TUNA İLE MELİH GÖKÇEK ARASINDA SÖZ DÜELLOSU TBMM`YE TAŞINDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün?ün canlı yayında sorularını yanıtladığı ve çok önemli açıklamalarda bulunduğu program sonrasında,Eski Başkan İ.Melih Gökçek ile arasında söz düellosu başlamış

4.10.2018 11:56:36 0
BAŞKAN TUNA İLE MELİH GÖKÇEK ARASINDA SÖZ DÜELLOSU TBMM`YE TAŞINDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün canlı yayında sorularını yanıtladığı ve çok önemli açıklamalarda bulunduğu program sonrasında,Eski Başkan İ.Melih Gökçek ile arasında söz düellosu başlamış ve Gökçek Başkan Tuna'yı ''İnsan yüzüne bakamayacak hale getiririm''Diyerek tehdit ettiği Hafriyat konusu CHP Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından TBMM'ye taşındı.

 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök yaptığı basın açıklamasında:''Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna katıldığı bir televizyon programında belediyenin hafriyat gelirinin kendi döneminde aylık 30.000 TL’den 15 Milyon TL’ye yükseldiğini iddia etmiştir. Mustafa Tuna’nın göreve gelmesinden önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işlerinin sonradan adı Osmanlıspor olarak değiştirilen Ankaraspor tarafından üstlenildiği bilinmektedir. Süreçte suçlanan önceki Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek ise sosyal medya ve televizyon aracılığıyla yaptığı açıklamalarda Belediye’nin hafriyat gelirlerinin Mustafa Tuna’nın ifade ettiği tutarlarda olmadığını, kendi dönemindeki hafriyat gelirlerinin de çarpıtılarak açıklandığını iddia etmiştir. Bütün ifade, söylem ve olayların geçmişi dikkate alındığında konuya ilişkin halkımızın aydınlatılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Aslen Ankara Halkına ait olan milyonlarca liranın akıbeti bilinmemektedir. Konuya ilişkin verdiğim soru önergesi değerlendirmeniz dileğiyle ektedir.''Dedi

 

 

İşte CHP Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru Önergesi:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                            

                                                              

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna katıldığı bir televizyon programında belediyenin hafriyat gelirinin kendi döneminde aylık 30.000 TL’den 15 Milyon TL’ye yükseldiğini iddia etmiştir. Mustafa Tuna’nın göreve gelmesinden önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işlerinin sonradan adı Osmanlıspor olarak değiştirilen Ankaraspor tarafından üstlenildiği bilinmektedir.

         Önceki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlunun yöneticiliğini üstlendiği Ankaraspor A.Ş’nin hesapları 2005 ve 2006 yıllarında Sayıştay tarafından incelendiğinde Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 6 Milyon TL’nin Ankaraspor’a aktarıldığı, bu paranın Belediye’ye iş yapan müteahhitlerin yaptığı bağış ve hafriyat ödemelerinden elde edilen gelir olduğu anlaşılmıştır.

         Süreçte suçlanan önceki Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek ise sosyal medya ve televizyon aracılığıyla yaptığı açıklamalarda Belediye’nin hafriyat gelirlerinin Mustafa Tuna’nın ifade ettiği tutarlarda olmadığını, kendi dönemindeki hafriyat gelirlerinin de çarpıtılarak açıklandığını iddia etmiştir. Bütün ifade, söylem ve olayların geçmişi dikkate alındığında konuya ilişkin halkımızın aydınlatılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Aslen Ankara Halkına ait olan milyonlarca liranın akıbeti bilinmemektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. 1994 – 2018 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işleri için anlaştığı bütün üst ve alt yüklenicileri açıklar mısınız?
  2. 1994 – 2018 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işlerinden elde ettiği gelirleri aylık temelde açıklar mısınız?
  3. 2005 ve 2006 yıllarında gerçekleştirilen Sayıştay incelemelerinde ortaya çıkan para transferlerine ilişkin herhangi bir soruşturma yürütülmüş müdür? Eğer yapıldıysa soruşturma kapsamında alınan sonuçları, uygulanan ceza ve yaptırımları açıklar mısınız?
  4. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işlerinden elde ettiği gelire ilişkin yapılan açıklamalarda ortaya atılan tutarlar arasında büyük bir uçurum bulunmaktadır. Önceki Belediye Başkanı’nın görev süresince gelirin oldukça düşük olduğu gözlemlenmektedir. 1994 – 2017 yılları arası gelirlerde yaşanan kayıplar için geriye dönük bir araştırma yapılması düşünülmekte midir?
  5. Önceki ve şuanda görevde bulunan Ankara Büyükşehir Başkanlarının ortaya attığı iddiaların araştırılması için gereğini yapacak mısınız?
  6. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat işlerinden elde ettiği ancak akıbeti tespit edilemeyen gelir kaç Türk Lirası’dır? 
  7. Gerçekleşen kamu zararı sorumlularından tahsil edilecek midir? 

 

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00