Başkan Türel?den dünya turizmcilerine çağrı

Antalya?da düzenlenen Dünya Turizm Forumu?nda yerli ve yabancı turizmcilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ?Turizm bir barış sektörü, Antalya da bir barış şehridir. Turizm hem dünya barışına ihtiyaç duyan hem de barışa katkı

10.12.2015 14:38:03 0
Başkan Türel?den dünya turizmcilerine çağrı

Antalya’da düzenlenen Dünya Turizm Forumu’nda yerli ve yabancı turizmcilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Turizm bir barış sektörü, Antalya da bir barış şehridir. Turizm hem dünya barışına ihtiyaç duyan hem de barışa katkı yapan bir sektördür. Bizler hangi ülkede olursa olsun, demokrasiye, barışa, insanlığa sahip çıkmalıyız” dedi.

Forumun açılışında konuşan Başkan Menderes Türel, Antalya’nın bu yıl birbiri ardına güzel olaylar ve başarılar yaşadığına dikkat çekerek, “Bu yıl Kanada'da Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında birincilik ödülü aldık. Geçen ay, G20 Zirvesi'nde dünya liderlerine ev sahipliği yaptık. Sayın Obama ve diğer liderler, bana hem zirvenin başarısını hem de Antalya'nın güzelliğini övdüler. Arkasından piyano festivalimizde dünyanın ünlü müzisyenleri Antalya'ya geldi. geçtiğimiz hafta film festivalinde Catherine Deneuve , Katleen Turner, Jeremy İrons, Vanessa Redgrave, Franco Nero gibi sinema yıldızları misafirimiz oldu .Bugün de sizler, dünya turizminin yıldızları Antalya'dasınız” diye konuştu.
Antalya’nın gelecek yıl Çiçek ve Çocuk temalı botanik EXPO'ya ev sahipliği yapacağını hatırlatan Türel şöyle konuştu: “Antalya'nın tarih zenginliği yanında doğal zenginliğe de eşsizdir. Antalya turizmi yansıra, tarım zengini, çiçek ve bitki zengini bir bölgedir ve önemli bir çiçek ihracatçısıdır. EXPO ile doğal zenginliklerimizin daha iyi görülmesini, doğanın korunması konusunda farkındalığın gelişmesini amaçlıyoruz. EXPO alanında 40'dan fazla ülkenin özgün bahçesi kuruluyor. Çok büyük bir botanik park oluşturuldu. Çok değerli ağaçlar, yüzlerce yıllık zeytin ağaçları dikildi. Alanda ayrıca bir tarım müzesi ve büyük bir kongre merkezi de yapılıyor. İnanıyorum ki, dünyanın en güzel botanik parkı ve çiçek parklarından birisi olacak. 2016 yılında 23 Nisan'dan, yani bizim çocuk bayramımızdan başlayarak Ekim sonuna kadar, EXPO bayramı yaşayacağız.”

Botanik EXPO’nun, Antalya'nın akıllı ve çevreci şehir vizyonunun bir parçası olduğunu kaydeden Türel, “Antalya, bu alanda hızlı adımlarla ilerlemektedir. Geçtiğimiz günlerde şehir içindeki seyahatlerimi küçük bir elektrikli otomobil ile yapmaya başladım. Şimdi elektrik şarj istasyonlarını hızla artıracağız.  Antalya'da 200'den fazla mavi bayraklı plajımızın olması da çevreye verdiğimiz değeri göstermektedir” diye konuştu.

TURİZMİ DESTEKLEYEN PROJELER 

Antalya turizmini destekleyen önemli projelere başladıklarını anlatan Türel şunları dile getirdi: “Büyük bir cruise limanı, bir kanal projemiz ve yat limanları projelerimiz önümüzdeki yıllarda tamamlanacak. Buraya yakın mesafede büyük bir eğlence parkı kuruluyor. Şehir merkezinde yeni müzeler kuruyoruz, tarihi eserlerin restorasyonu için çalışıyoruz. Antalya turizmi, bugüne kadar deniz, kum, güneş turizmiyle büyüdü, artık kültür, kongre, spor, sağlık turizmi de buna eklendi. Antalya turizmi ürün çeşitlendirmesiyle, elbette sürdürülebilir gelişme sınırları içerisinde büyümeye devam edecek.”

RUSYA İLE KÜLTÜR BAĞLARIMIZ GÜÇLÜDÜR VE SORUNLAR AŞILACAKTIR

Bugünlerde Rusya ile yaşanan politik sorunlardan turizm sektörünü 2016 yılında biraz etkileyeceğini söyleyen Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti: “Ancak, şunu ifade edeyim ki, Antalya'ya bir yılda gelen yabancı ziyaretçi sayısı  12-13 yılda 4 milyondan 13 milyona çıkmıştır. Bu yükselişin üçte biri Rus ziyaretçi sayısındaki artıştan kaynaklanmıştır. Rusya ile kültür bağlarımız güçlüdür ve bu sorunlar aşılacaktır. On binlerce Rus kardeşimiz Antalya'da yerleşmiş, evlenmiş, iş kurmuştur. Kişilerin serbest seyahat haklarına dönük kısıtlamalar öncelikle temel hakların kısıtlanması anlamına gelmektedir. Turizm bir barış sektörüdür, Turizm hem dünya barışına ihtiyaç duyan hem de barışa katkı yapan bir sektördür. Bizler hangi ülkede olursa olsun, demokrasiye, barışa, insanlığa sahip çıkmalıyız. Antalya da bir barış şehridir. Burada Avrupalı, Asyalı, İranlı, İsrailli, Arap misafirlerimiz birlikte tatil yaparlar. Bizim misafirperverliğimiz kültürümüzden, geleneğimizden gelir ve bu hep böyle devam edecektir.”

Başkan Türel, uluslararası barışın, ekonomik bir konu olmanın çok ötesinde değer taşıdığını vurgulayarak, ABD’de devam eden başkanlık yarışında veya Fransa bölge seçimlerindeki göçmen karşıtı sözleri bütün dünya barışı için talihsiz olarak nitelendirdi. Türel, “Teröre, radikalleşmeye karşı mücadele etmek hepimizin ortak görevidir” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00