BAŞKAN TÜRK ANKARA PATLAMASINDA YARALANANLARI ZİYARET ETTİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Büyükşehir Genel Sekteri Ahmet Zirek, Ankara?da düzenlenecek olan Barış Miting ?inde yaşanan patlamada yaralananları hastanede ziyaret etti.

Mardin 16.10.2015 22:15:36 0
BAŞKAN  TÜRK ANKARA PATLAMASINDA YARALANANLARI ZİYARET ETTİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Büyükşehir Genel Sekteri Ahmet Zirek, Ankara’da düzenlenecek olan Barış Miting ’inde yaşanan patlamada yaralananları hastanede ziyaret etti.

10 Ekim’de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Ankara’da düzenlenecek olan miting öncesinde patlama gerçekleşmiş ve gerçekleşen patlama sonrasında aralarında Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden üç çalışanın da bulunduğu onlarca kişi yaralanırken onlarca kişi de yaşamını kaybetmişti. Yaşanan patlamadan sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Ahmet Türk ve Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek Ankara’ya giderek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerin ilkini KESK, DİSK, TMMOB ve TTB genel başkanlıklarında yapan Eş Başkan Türk ve Genel Sekreter Zirek burada patlamanın ayrıntılarına ilişkin görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Eş Başkan Türk ve Genel Sekreter Zirek, patlama sonrasında yaralananları hastanelerde ziyaret ederek durumlarına ilişkin bilgi aldı. Ziyaretler sırasında hastalarla yakından ilgilenen Türk, patlama sonrasında bir katliamın fotoğrafının ortaya çıktığını belirterek “Bu barışa ve kardeşliğe yönelik yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı kabullene bilinir bir saldırı olmadığı gibi bunu yapanların derhal ortaya çıkarılmaları gerektiği ve yargı önünde yargılanmalarını istiyoruz” dedi.

Öte yandan patlama sonrası yaralanan Mardin Büyükşehir Belediyesi personellerinden Gülbin Tüfek, Felemez Öner ve Seher Erdem’de bugün akşama doğru uçakla Mardin’e getirilerek ailelerine kavuşturuldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07